Sevgili Okurlar;

Okuyuculardan gelen mailin çoğu Ahiret Alemi ile ilgili sorular: Bizde bugün Ahiretin Başlangıç Noktası olan sırat köprüsü ile ilgili konuyu inceleyelim.

Her insan sırat köprüsünden geçecektir. İlahi huzurda muhakeme olan kimseler ister cennet ehli olsun ister cehennem ehli olsun, cehennemin üzerinde kurulmuş olan ve yedi yerde kontrol yeri olan sırat köprüsünden geçmek zorundadır.

İşte fark burada olacak, kıldan ince kılıçtan keskin diye tarif edilen bu yerden cennet ehli olanlar ister şimşek gibi, ister rüzgar gibi, ister uçarak, ister binek üstünde olmak üzere bu köprünün üstünden geçmek zorunda.

Yani cennete giden yollar şekli ne olursa olsun cehennemin üzerinden geçer. Cennete gidecek başka yol yoktur. Bir hadiste; Sırat Köprüsü cehennem bölümlerinin üstüne kurulur. Sırattan ilk önce ümmetiyle beraber geçen ben olurum. O gün ancak peygamberler konuşur.

Peki insanlar 7 yerde suale çekilmeden orayı geçemez deniyor, nelerden sorulacak. İşte İslam eserlerinden derlediğimiz örnekler.

1-İmandan ve riyadan sorgulanır. Eğer cevap verirse oradan geçer. Veremezse cehenneme düşer.

2-Namazdan

3-Zekattan

4-Oruçtan

5-Hac'dan (Eğer gücü yettiği halde gitmiyorsa)

6-Abdest ve gusulden

7-Anne- baba hakkından. Sıla-i rahimden

Ve zulümden sorulur.

Eğer bunlara cevap verirse kurtulur cennete gider, eğer cevap veremezse ateşe atılır.

Kaynak: (Daka-i kul hayrat)

Bir başka İslam eserinde,

Allahü Teala cehennem üzerinde bir köprü yarattı. O sırattır. Öyle ki kaygan, ayak üzerinde durulmaz. Uzunluğu 3 bin senelik yoldur.

Bin çıkış. Bin düz. Binde iniştir. Kıldan ince, kılıçtan keskin. Gecenin zifiri karanlığından daha karanlıktır.

Yüce Allah o köprüyü sağ salim geçenlerden eylesin. Tüm sorulara cevap verenlerden eylesin.

İşte kısaca sırat köprüsü budur.