Geçtiğimiz hafta 'Medya Okuryazarlığı' dersi kapsamında Mustafa Kemal Ortaokulu'nda öğrencilere Gazetecilik mesleğini anlattım. Öğrenciler beni soru yağmuruna tutarken, okulda keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

TEOG'DA İL BİRİNCİSİ

Söyleşi sonrasında Okul Müdürü Musa Özgür Karatay Müdür Yardımcımları Erol Yakut ve Erhan Buğu ile sohbet ettim. Kurumda hem ilkokul hem de ortaokul var. Göreve geldikleri son iki yılda okulun başarıları hakkında bana bilgi verdiler. Son iki yılda TEOG'DA Devlet okulları arasında bir kez İl Birincisi , bir kez de İl İkincisi olmuşlar. Özel okullar dahil hep ilde ilk 10'un içinde yer almışlar. Müdür Karatay, okulun diğer başarıları da şöyle sıraladı;

'-Bireysel Yıldızlar Türkiye Şampiyonası ve Yıldızlar Milli Takım Kamp Seçmeleri Yüzme yarışları 100metre sırt üstü Türkiye birinciliği.

-Sosyal kültürel etkinlikler kapsamında okul tarihinde ilk defa yapılan etkinlikler Aşure Günü, Okul bahçesinde velilere iftar, Eskişehir stadyumunda antrenman öncesi okul orkestrasının gösterisi, Resim ve El Becerileri Sergisi, Okul dergisi (Çalışmalar devam ediyor. 18 Mart 2017 tarihinde çıkartacağız.), Hatıra Para, Yardım Kampanyaları, Konferanslar, Şehitleri Anma Proglamları,…
-Okul Çok Amaçlı Salonunun yenilenmesi.Yunusemre Konferans Salonu olarak İsimlendirilmesi.
-Okul Bahçesinin ve Atölyeler bölümünün tadilat çalışmaları.
-Okul öğrenci sayılarında gözle görülür oranda düşüklük.
-Sınıf mevcutlarının 40'lardan 30 lara düşürüldü.
-Okula disiplin geldi.
-Öğrenci, veli ve personele güven geldi.
-Okulun kurumsal kimlik kazanması sağlandı.
-Masa Tenisi, Yüzme, Futbol, Karete ve Jimnastik dallarında İl birincilikleri
-Beyaz Bayrak alındı.
-Beslenme Dostu Okul çalışmaları devam ediyor.
-Yurt Dışı Eğitim Projesi ( 3 proje hazırlandı onay bekleniyor.)
-Okul kurumsal kimliğinin geliştirilmesi; Eskiden okulumuz için İÇEM'in yanında denirdi, şimdi okulumuz için yanında İÇEM var deniyor.'
KARCAN MOTİVE EDİYOR
AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan'da okulun bu başarılarını yakından takip ediyor. Sık sık okulu ziyaret eden Karacan okul yönetimini ve öğretmenleri başarı konusunda motive ediyor. Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez de okula her türlü desteği veriyor. Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampusü içerisinde yer alan Mustafa Kemal İlk ve Ortaokulu'nun başarılarının artarak devam edeceğine inanıyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal'in adına yakışan başarılarından dolayı Başta Okul Müdürü Karatay olmak üzere tüm çalışan eğitimcileri ve öğrencileri kutluyorum...
////////

İŞ DÜNYASINA YENİ SOLUK GETİRDİLER
Eskişehir Rumeli İşadamları Derneği (ERİAD) kurulduğu bir yıl içerisinde yaptığı etkinlikler ve söylemlerle Eskişehir iş dünyasına yeni bir soluk getirdi.
YATIRIMCININ GÜVENCESİ
HUKUK VE DEMOKRASİDİR
Dernek Başkanı İbrahim Durgut'u 20 yıldır tanıyorum. Kendisi başarılı bir işadamıdır. Sosyal projelerde ve dernek çalışmalarında özverili tavrı ve çalışkanlığı ile hep öne çıkmış bir isimdir. Eskişehir siyasetinde de ilkeli bir şekilde yer aldı. Geçtiğimiz günlerde gazetemizin başarılı muhabiri Esra Ünlü kendisiyle röportaj yaptı. Röportajda Durgut'un ''Türkiye'de ki iş adamların temel sorunu ile Eskişehir Sanayici ve İş adamlarının temel sorunu aynıdır. Yatırım yapmak için öncelikle ekonomik ve siyasi kararların istikrarı olmalıdır.Bir ülkede hukuk ve demokrasi yatırımcının güvencesidir. Üretim ve istihdam politikalarının desteklenmesi gerekmektedir' sözleri öne çıktı.
NİTELİĞE ÖNEM VERDİLER
Durgut; 'Kısa bir süre içerisinde Eskişehir iş dünyasının yeni soluğu olmayı nasıl başardınız?' sorusuna; 'Kurucu arkadaşlarımızla üye profilini oluştururken nicelikten çok, niteliğe önem verdik. Üyelerimiz Eskişehir de saygın kişilerden oluşmaktadır. Bu tercihimizin büyük etkisinin olduğunu düşünüyorum. Üyeler arasında sağlamaya çalıştığımız saygı, sevgi, iletişim sayesinde ve yararlı olacağını düşündüğümüz bilgilendirme etkinlikleriyle kısa sürede farklı bir yol aldık' diye yanıt verdi. ERİAD 'Rumeli Buluşmaları' adı altında düzenledikleri etkinliklerle Eskişehir iş dünyasının stratejik planlar üreterek, daha aktif olması için adımlar attı. Eskişehir iş dünyasına yeni soluk getiren Eskişehir Rumeli İşadamları Derneği Yönetimini kutluyorum. Onların kent adına oluşturdukları vizyonun Eskişehir'e büyük katkı vereceğine inanıyorum.
/////////
NOSTALJİ

ESKİŞEHİR HEYETİ BAYKAL İLE BİRLİKTE
26 yıl önce. 1991 Haziran'ında Erdal İnönü-Deniz Baykal arasında yaşanan üçüncü kongre. SHP Eskişehir Kurultay delegeleri Deniz Baykal ile birlikte. Heyette, Eskişehir Milletvekili Zeki Ünal, Eskişehir İl Başkanı merhum Kemal Metin, Beylikova Belediye Başkanı Hasan Tezel, Merkez İlçe Başkanı Nihat Çuhadar, Mihalıççık İlçe Başkanı Veli Özen yer alıyor. Kongreyi yine Erdal İnönü kazandı. Üçüncü tur oylamada İnönü 534, Baykal 451 oy aldı. SHP'nin 44 kişilik parti meclisine Baykal listesinden 15, İnönü listesinden ise 28 kişi seçildi.

FOTO ŞAKA


Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Yılmaz Hocam bir dönem de milletvekilliği yapın. Bakın CHP iyi gidiyor. İlk seçimde iktidar olabilir. Siz de Milli Eğitim Bakanı olursunuz.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Ahmetciğim, CHP'nin iktidar olacağına inanıyorsan, sen vekil ol. Seni çok seven Genel Başkanın sizi Sağlık Bakanı da yapar. Böylece sadece Salı günleri değil, her gün Genel Başkanını görmüş olursun.