ODUNPAZARI
İÇİN 25 PROJE
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt önceki akşam Anemon Otel'de düzenlediği toplantıyla basın mensuplarına 2019-2024 projelerini tanıttı. Bu kapsamda Odunpazarı bölgesinin çehresini değiştirecek, Türkiye' nin cazibe merkezi olmasını sağlayacak 25 projesini slaytlar eşliğinde anlattı. Peki bu projeler neler?
İşte Kurt'un 25 projesi şunlar;
  1. 100 Yeni Kreş
  2. El Sanatları Lisesi
  3. Örnek Köy Kültür Parkı Ve Hobi Bahçeleri
  4. Gündoğdu'ya Cemevi Projesi
  5. Yenikent Kapalı Pazaryeri ve Kültür Merkezi
  6. Osmangazi Kapalı Pazar Yeri
  7. 5 Yeni Müze Ve Sanat Merkezi
  8. Gençlik Stüdyosu
  9. Her Mahalleye Halk Merkezi
  10. Tam Teşekküllü Yaşlı Bakım Merkezi
  11. Sevinç, Çavlum, Ağapınar Ve Kireç Mahallerine 4 Taziye Evi Ve Seyyar Taziye Çadırları
  12. Belediye Polikliniği
  13. Büyükdere'ye Koca Çınar 2 Projesi
  14. Doğal Yaşam Parkı
  15. Engelsiz Park Ve Atölye
  16. Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşümü
  17. Yeni Belediye Hizmet Binası
  18. Akıllı Belediyecilik Sistemi
  19. Yeni Güneş Enerji Santrali
  20. Karapınar 2. Etap Dönüşüm Projesi
  21. Yunus Emre Kültür Ve Sanat Merkezi Dönüşümü
  22. Olimpik Havuz
  23. 75. Yıl Spor Salonu
  24. Çankaya Spor Kompleksi
  25. 5 Mahalleye Ücretsiz Halı Saha
Gerçekten projeler çok güzel. Kurt tekrar seçilip, beş yılda bu projeleri yaparsa, Büyükerşen'den sonra CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı o olabilir. Bu projelerle ilgili detayları bugün gazetemizde yer alacak. Bundan dolayı fazla detaylara girmeyeceğim. Bu 25 proje arasında en çok beğendiklerimi şöyle sıralıyorum; 'Çalışan kadınlar için büyük önemi olan 100 yeni kreşin yapılması, Başta Lületaşı, Cam, Ahşap ve Seramik olmak üzere el sanatlarımıza vizyon kazandıracak, yepyeni ustaların yetişmesinin önünü açacak El Sanatları Lisesi, Çankaya Spor Kompleksi ve Doğal Yaşam Parkı Projesi.' Odunpazarı Belediyesi 10 bin dönüm ormanlık alan üzerine hem vatandaşların hem de candostların olan sokak hayvanları için benzeri olmayan bir doğal yaşam parkı inşa edilecek. Kurt bu proje ile ilgili yaptığı konuşmada; 'Türkiye'nin en büyük ve işlevsel doğal yaşam parkında can dostlarımız ayrıcalıklı bakım, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin yanında doğanın içinde mutlu, daha özgür bir yaşama adım atacak. Eskişehir'in tamamına hizmet verecek olan Doğal Yaşam Parkımız gezi alanları, bahçeler, aktivite alanları, hobi ve spor imkanları ile Türkiye'ye model olacak' dedi. Kurt'un bu anlamlı projesi ilimizdeki hayvanseverleri 'çok ama çok' sevindirecek. Kurt'un Belediye Polikliniği Projesinin 'bürokrasiye takılacağını' düşünüyorum. Çünkü bu konuda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve bugün atıl olan 'Belediye Hastanesi örneği' var. El Sanatları Lisesi değişik bir model düşünülerek yapılabilir. Odunpazarı'nda AK Partili güçlü bir rakip Volkan Doğan ile yarışan Kazım Kurt'un 'en büyük avantajı bugüne kadar yaptıkları ve bundan sonra gerçekleştirmeyi planladığı bu 25 proje' olacaktır...

***


BAŞKANLARA KARŞI
BAĞIMSIZ GÜÇ
Ali Erol AK Parti'den İnönü Belediye Başkan aday adayı oldu. Hamdi Tosunoğlu'da CHP'den İnönü Belediye Başkan adayı adayı oldu. Her ikisi de aday gösterilmedi. AK Parti mevcut belediye başkanı Kadir Bozkurt'la yola devam etti. CHP '1999-2014 yılları arasında üç dönem' İnönü Belediye Başkanlığı yapan İsmail Karaköse'yi aday yaptı. AK Parti'den aday yapılmayan Ali Erol 'bağımsız olarak İnönü Belediye Başkanlığına aday' oldu. Başta eski AK Parti İnönü ilçe Başkanı Hasan Kırıkçı olmak üzere teşkilattan çok sayıda isim Erol'a 'açık destek' verdi. CHP'den başkan adayı yapılmayan Hamdi Tosunoğlu da 'Bağımsız Belediye Meclis Üyesi adayı' oldu. Tosunoğlu'na da İnönü CHP örgütünden azımsanmayacak destek var. Şu anda AK Partili Erol ve CHP'li Tosunoğlu, Kadir Bozkurt ve İsmail Karaköse'ye karşı 'birlikte mücadele' ediyor. AK Partili ve CHP'li iki kişiden oluşan bu 'bağımsız güç', Bozkurt ve Karaköse'yi 'hüsrana' uğratabilir mi? İnönü'ye 'aday dayatmasına' tepki gösteren bu ikili seçilmeleri halinde gerçekten çok büyük bir olayı başarmış olacak.

***


FOTO ŞAKA
DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dilara Tambova: Volkan Bey Büyükşehir adaylığım en çok AK Parti'ye yarayacak.
AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan:Dilara Hanım Odunpazarı'ndan adayı olsaydın bizim için daha çok yararlı olurdun.

***
FIKRA
Kutsal Görev
Küçük Johnny'un öğretmeni sınıftaki çocuklara ebeveylerinin ne iş yaptığını sormuş.. Bir küçük kız 'Babam doktor..' demiş. Bir başkası 'Annem mimar..' diye cevap vermiş. Sıra Johnny'e gelince 'Annem fahişelik yapar' demiş. Tabii bu cevap üzerine öğretmeni onu doğru okul müdürüne göndermiş.. 15 dakika sonra Johnny dönmüş sınıfına, 'Burada söylediklerini Müdür Bey'e tekrar ettin mi?' diye sormuş öğretmeni. 'Evet efendim..' 'Peki .. Ne dedi?' 'Ülke ekonomimiz için yapılan her iş kutsaldır..' dedi, bana bir avuç dolusu şeker verip annemin cep telefonunu aldı!..'

***


DÜNYA TARİHİ
HAFTADA DÖRT SAAT RENKLİ YAYIN
36 YIL önce. 15 Şubat 1983'de Türkiye'de renkli televizyon yayını haftada 4 saate çıkarıldı. 1968 yılında siyah beyaz olarak deneme yayına başlayan TRT'de İlk renkli televizyon yayını 1976'da gerçekleşti. TRT 1984 yılında tümüyle renkli yayına geçti.