MHP Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Ayhan Sezer önceki gün yaptığı açıklamada; Ocak ayında Sarıcakaya ilçesinde seralarda meydana gelen zararlarla ilgili olarak CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in verdiği soru önergesinin aslında Eskişehir'in temel sorununa örnek teşkil ettiğini söylemiş. Milletvekillerinin seçildikleri bölgeye hizmet etmek için çaba göstermelerinin her şeyden önce geldiğini belirten Sezer, 'Öncelikleri ülke sorunları ile ilgilenmekle beraber Eskişehir'de olmalıdır. Seçimden seçime, seçmenle, Eskişehirlilerle bir araya gelmek hizmet için yeterli değildir. Tüm vekillerimizin bu konuda çok daha duyarlı olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Eskişehir bunu istiyor. Eskişehir'in sorunlarını dile getirecek, meclise taşıyacak milletvekili yok mu?' diye konuşmuş. Sezer bu açıklamasıyla Eskişehir milletvekillerini eleştirdi. Sezer'in eleştirdiği milletvekilleri arasında kendi vekili de var. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel dört yıldır Eskişehir milletvekilliği yapıyor. Sezer, 'Seçimden seçime, seçmenle, Eskişehirlilerle bir araya gelmek hizmet için yeterli değildir. Eskişehir'de Eskişehir'in sorunlarını dile getirecek, meclise taşıyacak milletvekili yok mu?' sözleriyle aslında kendi milletvekilini eleştirmiş. Ruhsar Demirel'in seçildiği günden beri milletvekili olarak Eskişehir'in sorunlarına ne kadar duyarsız kaldığını hem partililer hem de Eskişehirliler biliyor. Yoksa Ayhan Sezer, Ruhsar Demirel'in Eskişehir milletvekili olduğunu unutmuş mu?

***

'TİCARET ERBABININ TEMSİLCİSİ OLACAĞIM'

AK Parti Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Yetkin Tetik, Eskişehir Çiğbörekevi'nde Es Group ailesiyle kahvaltıda buluştu. Tetik, neden milletvekili aday adayı olduğunu ve hedeflerini bizimle paylaştı.

DİSİPLİN VE KURUMSALLAŞMA
1962 yılında Eskişehir'de doğan Tetik, kentimizin başarılı ve saygın işadamlarından birisidir. Askerlik hizmeti dışında Eskişehir'den hiç ayrılmayan Tetik, yatırımlarını hep kentimize yaptı. 1979 yılında Adalet Partisi Gençlik Kolları'nda siyasete başlayan Tetik, DYP ve Demokrat Türkiye Partisi'nde yıllarca aktif politika yaptı. 2002 yılında DYP'den 2. Sıra milletvekili adayı oldu. Kırım Tatarı olan Tetik, Eskişehir Kırım Türkleri Derneği Başkanlığı da yaptı. Tetik, Adalet ve Kalkınma Partisi'ndeki kurumsallaşmaya ve disipline hayran olduğunu belirterek, bundan dolayı AK Parti'nin başarılı olduğunu söyledi.

'ADAY GİBİ
ÇALIŞIYORUM'
AK Parti'nin Eskişehir'de ciddi bir oy potansiyelinin olduğunu vurgulayan Tetik, 'Kentimizde genel seçimlerde birinci oluyoruz. Ama yerel seçimlerde maalesef belediyeleri alamadığını izliyoruz. Kurulduğunda Eskişehir'de ciddi bir oy potansiyeli vardı. AK Parti diğer illerde oyunu artırarak giderken, Eskişehir'de tam tersi bir durum var. Ben sağ görüşlü biriyim. Cumhurbaşkanını ve başbakanı çok yakından izliyor ve takdir ediyorum. Yaptıkları işleri çok olumlu buluyorum. Ben de burada olma ihtiyacını kendimde hissettiğim için AK Parti'deyim. Ben ticaret erbabının temsilcisi olacağım. Milletvekili olursam, bıraktığımda tekrar burada işletmelerimin başında olacağım. Ben bir aday adayı değil, bir aday gibi çalışıyorum. Bu kısmet işidir. Temsil kabiliyetimiz var, tecrübemiz var, enerjimiz var, bilgi birikimimiz var. Bunların hepsini Eskişehir için kullanacağım' dedi.

ESKİŞEHİR'İN
HASSASİYETLERİ
Eskişehir farklı özellikleri olan bir şehirdir. Bir Konya ve Kayseri değildir. AK Parti milletvekili adaylarını belirlerken, Eskişehir'in hassasiyetlerine önem vermelidir. Eskişehir'de daha fazla oy alınması isteniyorsa, milletvekili aday listesinde merkez sağ ve liberal adaylara daha ağırlık vermelidir. Yetkin Tetik, bu tanıma uyan bir aday adayıdır. Tetik, daha önce AK Parti'ye oy vermemiş insanların oy vermelerini sağlayabilecek bir potansiyele sahip bir siyasetçidir…

*

ESKİŞEHİR'İN ANCHORMANI

Ali Kırca, Uğur Dündar, merhum Mehmet Ali Birand, Reha Muhtar, Cüneyt Özdemir. Bu isimler ülkemizin önde gelen Ana haber bülteni sunucularıdır. Yani başka bir değişle ünlü anchormanlardır. Yıllardır, Eskişehir'in Televizyonu olan ES TV'de her akşam saat 19.00'da Ana Haber Bültenini sunan Soner Yüksel sesinin tonu, Türkçeyi doğru, akıcı kullanması, özgüveni ve objektifliği ile öne çıkıyor. Haber spikerliğinde kendini kanıtlamış bir isim olan Soner Yüksel bence artık belli kalıpların dışına çıkmalı. Ana Haber Bültenini masada oturarak sunmamalı. Ünlü anchormanlar gibi ayakta haberi yaşayarak sunmalı. İzleyiciyle empati kurarak, haberlere biraz daha yorum katmalı. Yüksel, bilgi ve deneyimiyle böyle bir formatta çok daha başarılı olacaktır. Eskişehir'in yetiştirdiği bir anchorman olarak haber yolculuğunda başarı çıtasını daha da yükseklere taşıyacağına inanıyorum…

foto şaka

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel: Ayhan Bey, 'Eskişehir'in sorununu TBMM'ye taşıyacak vekil yok mu?' diye beni eleştirmişsin. Sen İl Başkanı olarak Eskişehir'in sorunlarını bana bildirdin de ben mi soru önergesi vermedim?
MHP Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Ayhan Sezer: Ben aslında Süheyl Batum'u eleştirmek istemiştim. Sizin milletvekili olduğunuzu unutmuşum.