Öncelikle Eskişehir'de Turizm konulu yazımda belirttiğim gibi Eskişehir turizmine Odunpazarı ve Yazılıkaya ağırlıklı bir bakış açısı ve ikisinde de bazı ticari kaygılar nedeniyle yol almakta zorlanılan bir durum. Evet bu kentin turizm hikayesi sadece bu mudur? Ayrıca​ defalarca yazdığım bir konu da henüz gelişmekte olan yapılanmalarımız olmasına rağmen aceleci davranıp birbirimizi üzmelerimiz. Oysa ki bu konu siyasetin dışında özel bir konu.
En önemli yerlerden olan Sakaryabaşı özellikle bahsedilmesi gereken bir merkez olma yolunda. Muhteşem doğası , dalış turizmi dahil birçok yeniliğin gündeme gelmesi ve hepsinin yapılırken doğal güzellikleri koruyarak gelişim içinde olunması Sakaryabaşı'nı daha özel kılıyor.Sakarya nehrinin başlangıcı olan Çifteler ilçesinde bulunan Sakaryabaşı'na gitmek aslında çok uzaklara gitmeden harika bir turizm cennetine kaçmak demek.
Sakaryabaşı ilginç bir tarihe de sahip; çok partili sisteme geçişte demokrasi mitinginin yapıldığı ilk yer, Türkiye'nin üçüncü büyük nehri Sakarya nehrinin doğduğu yer, özellikle dalış sporları ile yalnız Eskişehir için değil Türkiye'de, doğa turizminin en önemli merkezlerinden biri olmaya aday. Halen devam eden çalışmalarla birlikte daha kaliteli ve özel bir yere gelecek potansiyel orada fazlasıyla var. Özellikle belirttiğim konu ,siyaseti bir kenara bırakıp samimiyetle çalışan bölgenin insanları daha da güzelini başaracaklardır. Geçen sene ilçeleri yazdığım yazı dizisi süresince yanlış​ hatırlamıyorsam Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen ile de konuştum bazı şeyleri.Bölge için el ele kimseleri üzmeden güzel işler yapmak amacında olduklarını tahmin ediyor ve görüyorum.
***
Sakaryabaşı'nda insanların piknik yapabildikleri yerler,yürüyüş alanları, havuzların ve gölün bulunduğu mesire alanı hafta sonlarında doğa ile iç içe olmak isteyenler için en iyi alternatiflerden biri… Yine bu alanda Sakarya Nehri'nin kaynağının bulunduğu yerde oluşan göl; barındırdığı balıkları ve doğal bitkileriyle büyük bir akvaryumu andırıyor. Göl üzerinde botlarla, su motorları ile gezinti yapma olanağınız da var. Bu gölün kıyısında: balık lokantaları, çay bahçeleri de var. Sakaryabaşı'nı doğa turizmi için sayılı yerlerden biri yapan özelliği dalış turizmi de bambaşka bir seviyeye getirecek olan onemli bir turist çekim başlığı konumunda.Burada el değmemiş bir cennet olan sualtı dünyası kaşiflerini bekliyor. Eskişehir'den uzaklara gidememek şehrin gürültüsünden uzaklaşamamak demek değil; çünkü Sakaryabaşı gibi özel bir yer bozulmamış yapısıyla ve ufak tefek eksiklikleri rağmen oradaki herkes, işletmeler ve belediye dahil,daha güzel, daha verimli, doğayı koruyarak gelişmek, geliştirmek istiyor. Oradaki güzel insanların bu güzel mücadelesi ve çalışmaları yakın zamanda meyvelerini daha çok verecektir. Herkesin bu özel yeri sahiplenme, gezme, görme,koruma hakkı ve zorunluluğu vardır.En kısa zamanda bu cennete gitmek en iyi kaçamak tercihi olacaktır. Sakaryabaşı için güzel çalışmalarıyla belediyeye, yerel işletmelere ve halkına sevgi ve selamlar. Konuk edecekleri herkesi daha iyi karşılamak için el ele her şeyi halledecek güçleri olduğuna yürekten inanıyorum.