Eskişehir'de kültür, sanat ve edebiyatı sinerjisini büyük bir devinimle eğitimle sentezleyip örnek alınan geleneksel bir anlayışa çeviren Çağfen Koleji, gerek şu an el ele olduğu öğrenci ve velileriyle gerek eski öğrencileriyle devam eden kaliteli ruhu ile kenti daha değerli kılan bir duruşa tamamen ulaştı. Elbette bir yılda oluşmayan güven ve saygınlık çizgisi yılların dinamizmini daha da verimli hale getiriyor.

***

Kendi yapısını ve öğrencilerini çok iyi tanıyan sistemiyle aylar öncesinden atılacak adımları planlayan eğitimin önder kuruluşu, sanatsal faaliyetler ve edebiyata önem veren duruşuyla Eskişehir'in kimyasına en uygun yer olduğunu gösteriyor. Eğitimin ezbere inat kaliteli bir borç olduğunu içselleştiren Çağfen Eskişehir'in en önemli edebiyatçılarından sevgili dostum Zerrin Saral'ı öğrencileriyle buluşturuyor.

***

Sınıfın içine tepilen ezber üzerine kurtulmuş sistemlerden kaçan ve her modern Eskişehirli bireyin hayali olan kurumsal yapısıyla eğitime şiir ve sanatla yaklaşan Çağfen Koleji Anadolu Lisesi Zerrin Saral'ın eğitime ve sanata bakışını, şiire ve öyküye olan sevdasını gençlerin yüreğine serpecek. Önemli bir kalemi eğitimin kaliteli basamaklarına dahil eden Kolej, ailelerin evde olağanüstü keyifle izlediği etkinliklerini en kaliteli isimlerle kente sunuyor. Her öğrencinin ayrı bir değer ve önemle eğitime tabi tutulmasına önem gösteren bu bakış geleceğe en güzel selamı göndermekte.

***

Kaç adımda varılır bu seviyeye?

Kaç adımda kaynaşır bu bakış Eskişehirlilerle?

Başka sitem kurucuları ne zaman ulaşır bu güven olgusunun ailelere ulaşmasına?

Çağfen Koleji çok sevindirici duruşuyla en köklü aile oluşunu gerçekten abartısız gösteriyor ve yıllar içinde oluşturduğum binlerce kişinin katıldığı eğitim platformunda çıkan özetlerde de büyük takdir toplayan eğitim kurumu oldu.'Eğitimde Huzur' başlıklı yazımda İstanbul'un en köklü kurumlarında rehberlik çalışmalarında okunan 'eğitim bahçesi' sitesindeki yazım bu ruhu da anlatan sinerjiyi içeriyordu. Eskişehir, bağlantıda olduğumuz aileler ve sevgili öğrenciler bu sayede çok şanslı olduklarını da görüyorlar.

***

Edebiyat Kulübü çalışmaları çerçevesinde gerçekleşecek olan etkinlik tüm okulun duyarlı katılımıyla eğitim camiasına renk katacak ve her okulda olması gereken kulüp çalışmalarına da örnek olarak kenti tekrar sahiplenecek.

***

Sevgili Zerrin Saral'ın keyifli sohbeti gençlerde büyük izler bırakarak sahip olmamız gereken değerleri günışığına çıkaracak ve zincire ekli halkalara güç katacaktır. Her şeyin gençler için olduğu bu sistemde keyifli çalışmalar bizleri sevindiriyor ve daha da umutlu kılıyor. Tüm öğrencilerime ve sevgili dostlar, ailelerine selamlar gönderiyorum… Her şey çocuklarımız için...