AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayları Harun Karacan ve Yılmaz Altın dün Esgroup'u ziyaret etti. Her iki adayla bol bol sohbet ettik.

OTURDUĞU MAKAMLARA HEP GÜÇ VERDİ

30 Mart 2014'de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Karacan, Eskişehir'in önceliklerini ve sorunlarını çok iyi biliyor. TOBB'daki görevi nedeniyle Ankara Bürokrasisini de çok iyi tanıyor. Dinamik aday profili çizen Karacan milletvekili seçildikten sonra kente çok iyi hizmetlerde bulunacağına inanıyorum. Zaten Eskişehir'in beş milletvekili bugünden belli. AKP ve CHP altıncı vekillik için yarışıyor. Bazıları elde ettikleri makamlardan güç alır. Bazıları ise oturdukları makama güç verir. Karacan ETO Başkanlığı döneminde oturduğu makama güç vermişti. Etkili ve sözü dinlenen bir başkan oldu.

'ASİL OLAN MİLLETTİR'

Karacan 'Bu tesis, bu tarihte açılacak' diye söz verilince o tarihte o iş tamamlanması gerektiğini belirterek, 'Ben milletvekili seçildiğimde İşler söz verildiği tarihte yapılacak. Ben söz verirsem, bu işin takipçi olurum. Eskişehir'in önceliklerini çıkaracağım. İlk olarak Eskişehir'in bu sorunlarını çözeceğiz. Eskişehir'in, Eskişehir halkının menfaati için her kurumla işbirliği yaparım. Asıl olan, önemli olan Eskişehir'e hizmet etmektir. Önce Eskişehir, her zaman Eskişehir. Biz eğer Allah nasip ederse Milletvekili olduğumuz zamanda biz vekiliz asil olan millettir' dedi.

'EDİLGEN DEĞİL, ETKEN'

Ankara bürokrasisini çok iyi bildiğini kaydeden Karacan, ' 1. Sırada imza atan bakanımız, 3.sıra adayımız Başbakanımızın Ekonomiden Sorumlu Başdanışmanı. Bundan sonraki süreçte biz Eskişehir tarafında çalışmaları hızlandıracağız. Onlar özellikle Ankara kısmındaki bizim Eskişehir'den götürdüğümüz konularda, yapılacak hizmetlerde desteklerini verecekler. Emine Hanım Başbakanımızın kurmay heyetinde olan bir kişi. Bakanımız zaten Milli Eğitim Bakanımız. Bundan sonraki süreçte inşallah artık Eskişehir hızlı dinamik, koşturan, aktif, artık edilgen değil etken dinamikte bir milletvekili portresi olacak. Herkesi eşit şekilde kucaklayan, herkese aynı şekilde hizmet eden, siyasi görüşü ne olursa olsun amaç konuda Eskişehir varsa ortak paydada buluşan bir milletvekilliği portresi düşünüyoruz' diye konuştu.

'GERİ ALACAĞIZ'

AKP'nin Eskişehir'de tekrar birinci parti olacağını ifade eden Karacan, '30 Mart Yerel seçimlerinde aldığım oydan çok daha fazlasını alacağız. Kaybettiğimiz oyları geri alacağız' dedi. Karacan, 'Siz basın olarak sizin gördüğünüz ve bizim göremediğimiz sorunları bize iletin.

Ya bizi arayın. Ya da haberlerinizle bizi uyarın. Biz o sorunu çözelim. Ben bugüne kadar hiçbir gazeteciyi arayıp, 'Niye böyle yazdınız?' demedim. Benim hakkımda tüm yazılanlara saygı duydum. Çünkü sizin göreviniz bu' dedi.

EMİRDAĞLI ADAY

Emekli Bankacı olan Yılmaz Altın aslen Emirdağlı. 1957'de Eskişehir'de doğmuş, Zafer Mahallesi'nde büyümüş. Ziraat Bankası'nda üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuş. Kısa sohbetimizde onun son derece naif ve beyefendi bir insan olduğunu gözlemledim..

Altın, Emirdağlıların AK Parti'ye oy vereceğini söyledi. 'CHP'nin üçüncü sıra adayı Cemal Okan Yüksel'de Emirdağlı' denilince, 'O tabandan uzak. Emirdağlıların tabanına ben yakınım' diye yanıt verdi.

------------------------------------------------------------------

ATİLLA AĞABEYİ KAYBETTİK

Eski Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Atilla Yücelal'ın vefat haberini dün üzüntüyle öğrendim. 1999-2004 yılları arasında hem Tepebaşı Belediye Meclis Üyeliği hem de Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Yücelal dürüst ve örnek kişiliğiyle Eskişehir'de sevilen bir isimdi. Bir basın mensubu olarak Belediye çalışmalarıyla ilgili bilgileri kendisinden alırdım. Haber konusunda basın mensuplarına hep yardımcı olurdu. Ahmet Ataç'ın ilk başkanlığı döneminde Tepebaşı Belediyesi'nde önemli işlere imza attı.

Yücelal için Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olsun. Yücelal ve Tepebaşı Belediyesi ailesinin başı sağ olsun.

--------------------------------------------------------------------------------------

PARAYI VEREN EN İYİ ÖĞRETMENİ KAPAR

Meserret İnel İlkokulu'nda çocuklarını yeni kayıt yaptıran veliler, okula 500, 1000, 1500 lira bağış yapanlara öğretmen seçtirildiğini belirterek, 'Bu parayı veremeyenlere bu hak tanınmıyor. Parası olan çocuğunu en iyi öğretmende okuturken, parası olmayanlar dışlanıyor. Bu bağışları Okul Aile Birliği değil de Okul Müdürü alıyor' diye tepki gösterdi. Bir veli okul müdürünü Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet etmiş. Para karşılığında öğretmen seçtirme olayı sadece Meseretİnel'de değil, ona benzer bazı okullarda yaşandığı iddia ediliyor. Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu iddiaları araştırmalıdır. 'Parayı veren en iyi öğretmeni kapar' uygulamasına son vermeliler…

--------------------------------------------------------------------------------

FOTO ŞAKA

MHP Genel Başkanı Ruhsar Demirel: Eskişehir'den bu sefer iki vekil çıkaracağız.

MHP İl Başkanı Oğuz Sever: İki az, Ruhsar Hanım üç çıkarırız.

MHP Eskişehir Milletvekili Adayı Timur Yatmaz: Ruhsar Hanım bir kendini çıkarırsa dua etsin. Bunların Matematik dersine Bedenci girmiş olmalı ki sayı saymasını bilmiyorlar.