AKP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı, Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Adem Kara, Tepebaşı Belediye Meclis Üyeleri Zihni Çalışkan, Orhan Durmuş ve partinin önde gelen isimlerinden Akif Çizmelioğlu önceki gün AKP Genel Merkezi'ne giderek, Partinin Teşkilat Başkanlığı'na getirilen Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'ya 'Hayırlı Olsun' ziyaretinde bulunmuşlar.

ŞİKAYET İÇİN
GELİYORLAR
Soylu'nun Eskişehir Heyeti'ne 'Seçim sonrasında Eskişehir'den yönetimleri şikayet için çok sayıda insan geliyor. Onları dinliyorum. Hepsine işinize bakın. Başbakanımız İl Başkanı Süleyman Reyhan'ı iyi tanır. Birilerinin şikayetiyle onu görevden almaz diyorum. Alacaksa da kendi inisiyatifi ile alır. Şu anda öyle bir durum yok ' şeklinde konuşmuş.
TÜRK BAYRAĞI
ROZETİ TAKAR
Yapıcı, Çalışkan, Durmuş, Kara ve Çizmelioğlu Soylu'nun odasından çıktıktan sonra yıllarca DYP'de siyaset yapmış, 2004'te AKP'den meclis üyesi adayı olmuş ama seçilememiş, Eskişehirli bir gazeteci ve yanında hiç tanımadıkları AKP rozeti takmış iki üç insan ile karşılaşmışlar. AKP'liler genelde yakalarına parti rozeti takmazlar. Bunun yerine Türk Bayrağı rozeti takarlar. Ahmet Yapıcı ve beraberindekiler, karşılaştıkları kişiler ile ilgili; 'Bunlar AK Partili olsaydı tanırdık. Belki de yeni üye olmuş olabilirler. Veya Süleyman Soylu'yu ziyaret ederken, ona şirin gözükmek adına bu rozetleri göstermelik takmış da olabilirler' diye kendi aralarında yorumda bulunmuşlar.


BAKAN ÇELİK İLE
BİRLİKTE GELDİLER
Yapıcı, Çalışkan, Durmuş, Kara ve Çizmelioğlu YHT ile Eskişehir'e gelirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile karşılaşmışlar. Onunla birlikte Eskişehir'e gelmişler. Çelik Eskişehir'den özel araç ile Bursa'ya gitmiş.

MÜSAADE ETMEZ
AKP Eskişehir İl Yönetimi, 'Teşkilatların görevden alınacak' iddialarına rağmen çalışmalarına devam ediyor. Bazı yöneticiler toplantılarda, 'Başbakan birilerinin parası var diye, parti yönetimlerinin yeniden dizayn edilmesine müsaade etmez' diyerek, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Harun Karacan'ı eleştiriyormuş. Aynı yöneticiler Genel Merkeze Eskişehir Teşkilatlarıyla ilgili gruplar halinde yapılan şikayetlerin Karacan'ın yönlendirmesiyle olduğunu iddia ediyorlarmış.

*

26 ÜLKE 222 İŞADAMI

Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneği (EGSİAD) Kurumsal Koordinatörü Mustafa Sanal, Eğitim Proje Koordinatörü Burak Toprakhisar, Basın Koordinatörü Tolga Erdem dün gazetemizi ziyaret ettiler.

AFRİKA PAZARI
Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Mustafa Sanal, Eskişehir'i Afrika Pazarı'na açmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Sanal, 'Eskişehirli 858 işadamı derneğimize üye. 20 yıllık bir derneğiz. Dernek olarak amacımızı tüm üyelerimizin ihracat yapar hale gelmesidir. Bu konuda üyelerimize eğitimler ve kurumsal destekler sağlıyoruz. 26 Ülke ve 222 işadamı Projesini hayata geçirdik. 26 Eskişehir'in plakası, 222 Eskişehir'in telefon kodu. Bu proje ile büyük çoğunluğu Afrika'da olan ülkelere işadamlarımızın gitmelerini sağlıyoruz. Afrika ticaret anlamında bakir bir ülke. Bu ülkede yaşayanlar Türkleri çok seviyor. Burada kurulan Türk Okulları sayesinde Türklerin itibarı bu ülkelerde çok fazla. Onların bu ülkelerle ticaret yapmaları için çalışmalar yapıyoruz' dedi.


ES ES YÖNETİMİNDE
EGSİAD AĞIRLIĞI
EGSİAD'li konuklarımız, bugün Eskişehirspor yönetiminde bulunan, Rıdvan Çakırgöz, Mehmet Akman, Yüksel Pilgir ve Faruk Işık'ın derneklerine üye olduğunu da söyledi. Çakırgöz ve Akman, EGSİAD'ın yönetimindeler. Rıdvan Çakırgöz EGSİAD'ın AB Projeleri ve Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı, Mehmet Akman'da İnşaat Komisyonu Başkanı.

****

Cumartesi
Hikayeleri

GELECEĞİNİ BİLİYORDUM ARKADAŞIM

Savaşın en kanlı günlerinden biri. Asker, en iyi arkadaşının az ileride kanlar içinde yere düştüğünü gördü.

HAYATINI
TEHLİKEYE ATMA
İnsanın başını bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacağı ateş yağmuru altındaydılar. Asker teğmene koştu:
- Teğmenim, fırlayıp arkadaşımı alıp gelebilir miyim? 'Delirdin mi?' der gibi baktı teğmen.
-Gitmeye değer mi? Arkadaşın delik deşik olmuş. Büyük olasılıkla ölmüştür bile. Kendi hayatını da tehlikeye atma. Asker ısrar etti.

DEĞMEZ DEMİŞTİM
Teğmen:- Peki, dedi. Git o zaman. İnanılır gibi değildi. Asker o korkunç ateş yağmuru altında arkadaşına ulaştı. Onu sırtına aldı koşa koşa döndü. Birlikte siperin içine yuvarlandılar.
Teğmen, kanlar içindeki askeri muayene etti. Sonra onu sipere taşıyan arkadaşına döndü:
-Sana hayatını tehlikeye atmana değmez, demiştim. Bak haklı çıktım. Bu zaten ölmüş.

SON SÖZLERİ
-Değdi teğmenim, dedi asker hıçkırarak. Gene de değdi, çünkü yanına ulaştığımda henüz sağdı. Onun son sözlerini duymak dünyaya bedeldi benim için.
'Geleceğini biliyordum canım arkadaşım' diyordu arkadaşım… 'Geleceğini biliyordum!..'

foto şaka

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Vali Bey, Eskişehir'i Türk Dünyası Kültür Başkenti yaptık. O kadar para gönderdik, yine de seçimi kazanamadık? Yoksa Sen Çanakkale'deki adamlarını getirip, Eskişehir'de Çanakkale Türküsü söylediğin için mi kazanamadık?
Vali Güngör Azim Tuna: Başbakan da Bülent Bey gibi düşünüyorsa yandım. Çanakkale'den iki-üç adam getirdim diye seçim yenilgisinin tüm faturası yoksa bana mı çıkacak?