AK Parti'de milletvekili aday adaylığı başvuruları sona erdi. Aday adaylığı için aralarında Harun Karacan, Nabi Avcı, Emine Nur Günay ve Dündar Ünlü'nün de bulunduğu 40 kişi başvuruda bulundu. Milletvekili aday adaylığına müracat eden kadınlar 3 bin, erkekler 6 bin, gençler 1000 lira Genel Merkeze para verdi.

MİLLETVEKİLLERİ GİRMEYECEK
AK Parti'de Milletvekili aday adaylığı için 40 kişi başvuruda bulundu. Bu aday adayları şöyle sıralandı. 'Harun Karacan, Nabi Avcı, Emine Nur Günay, Dündar Ünlü, Salih Koca, Fethi Fahri Kaya, Ali Mumcu, Ayşe Fert Dökmeci, Ali Demirel, Yetkin Tetik, Ayhan Arslan, Osman Yüksel, Serhat Tunç, Gülser Yanar, Süleyman Bakal, Hatice Çelik İlközen, Cengiz Hardura, Yılmaz Altın, Elif Yenigün, Altan Kaya, Hüseyin Aksoy, Gamze Keresteci, Süleyman Ekşi, Selamı Gürcan, Hüseyin Dinç, Halil Yaşar, Nurettin Kaba, Ayhan Karadağ, Emre Darcan, Halit Halaç, Hüsnü Petek, İhsan Kaymak, Veli Can Tefon, Canan Dağaşan, Delil Ateş, Ayten Kızılsu, İbrahim Atıcı, Onur Şen, Saide Nur Alp, İdris Akgün.' AK Parti, milletvekili aday adayları için Eskişehir'de temayül yoklaması yapacak. Temayül yoklaması 5 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Spor Salonu'nda 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak. Temayül yoklamasına mevcut milletvekilleri Karacan, Avcı ve Günay girmeyecek.

GENEL MERKEZE GÖNDERİLECEK
Dündar Ünlü ve Salih Koca'nın da aralarında bulunduğu 37 isim temayül yoklamasına girecek. Temayülde il yönetimi, 14 ilçenin yönetimleri, il, ilçe kadın kolları yöneticileri, il ve ilçe gençlik kolları yönetimleri, il ve ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri, mahalle ve köy temsilcileri, daha önceki dönemlerde aday adayı olmayan milletvekilleri oy kullanacak. Oylar sayıldıktan sonra tutanak halinde Genel Merkeze gönderilecek. Daha önce temayülde birinci çıkmasına rağmen listeye giremeyen çok isim vardı. Bundan dolayı temayül yoklamasının milletvekili aday listesinin seçilecek sıralardaki isimlerin yazılmasında o kadar büyük bir etkisi olacağını sanmıyorum. Listenin 4-5-6 ve 7'nci sıralarına yazılacak isimlerin belirlenmesinde daha çok etkisi olacak.
----------------------------------------------------
ERKEKLERİN DÜNYASINDA BİR KADIN

Uzun yıllar erkeklerin egemen olduğu siyasette ve sporda bir kadın hep öne çıkıyor. Bu isim AK Parti Milletvekilili aday adayı Ayşe Fert Dökmeci'dir. Özellikle erkeklerin tamamen egemen olduğu futbolda 2008-2010 yılları arasında Eskişehirspor Yöneticiliği yaptı. O yıllarda Milli Piyango Yönetim Kurulu Üyesi de olan Dökmeci Eskişehirspor'a maddi katkı sağlanmasında büyük rol oynadı. 'Ofsaytı bilen kadından korkacaksın! Ofsaytı bilen kadın; Ahmet diye kaydettiğin Burcu'yu da yemeğe çıktığın teyzenin kızını da bilir' derler.
Dökmeci, ofsaytı da korneri de yani futbolu bilen spor kadını olarak siyaset sahnesinde mücadelesini sürdürüyor. 2007 seçimlerinde AK Parti 4'üncü sıra milletvekili adayı idi. Seçimi kılpayı farkla kaybetmişti. Dökmeci bu seçimde listenin ilk dört sırasında kendisine yer bulacak mı? Bunu bekleyip göreceğiz...
------------------------------------------------
GENEL MERKEZLE SIKINTISI YOK

30 Nisan'da Görünüm'de kaleme aldığım 'AK Parti'de 29 Aday Adayı' başlıklı yazımda Osman Yüksel'in Genel Merkezin ikazlarına rağmen 21 Nisan 2006'da İl Kongresi'nde aday olduğu için listede kendisine yer bulacağına ihtimal vermediğimi belirtmiştim. Bu yazımla ilgili çok arayanlar oldu.
Bunların arasında parti genel merkezinde etkin kişilerde vardı. Onlardan aldığım bilgiye Yüksel'in şu anda adaylık konusunda Genel Merkezle ve Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sıkıntısı yok. Hatta 'Partinin Kurucu İl Başkanı' olması nedeniyle kendisine sempatiyle bakıldığını öğrendim. Parti Genel Merkezinin 'bir vefa örneği' sergileyerek, kurucu il başkanlarını listeye alacağını düşünüyorum.
--------------------------------------------
AKMEN'DEN AKMAN'A 16 YIL

Sinan Özkar Milletvekili aday adayı olduğu için İl Başkanlığı görevinden istia etti. İl Yönetim Kurulu Üyeleri aralarında seçim yaparak, yeni başkanlarını seçti. Rabia Akman CHP'nin yeni İl Başkanı oldu. Başkan Akman; 'Bu önemli süreçte bizim için önemli olan CHP'nin başarısını taçlandırmaktır. Katılımcı, demokratik, dinamik ve modern bir yönetim anlayışı benimseyeceğiz' dedi. CHP'de Sevgi Akmen'in İl Başkanlığı dönemini çok iyi hatırlıyorum. Akmen 1999-2002 yılları arasında CHP İl Başkanlığı yaptı. Ben o yıllarda CHP'yi takip eden muhabirdim. Sevgi Hanım her hafta basın toplantıları yapardı. İl Yönetimi olarak yaptıklarını, yapacaklarını ve hedeflerini projeksiyon perdesinde göstererek, anlatırdı.Gerçekten Eskişehir siyasetine zerafet ve kalite getirmişti. Umarım Akmen'in yaptığı planlı ve programlı çalışmaları Akman döneminde de görürüz...
------------------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce: Ben Kılıçdaroğlu değilim, Recep Tayyip Erdoğan'ı yenip, Cumhurbaşkanı olacağım.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Utkucuğum, Yılmaz Hoca olsaydı, İnce'den daha çok oy almaz mıydı? O'nun aday olmadığına o kadar çok üzülüyorum ki...
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Alır mıydı? Bilmem ama, Yılmaz Hoca aday olsaydı, Büyükşehir sana kalırdı. Ahmet Abi o zaman siz üzülür müydünüz yoksa göbek mi atardınız onu vallahi kestiremiyorum!
-----------------------------------------------
FIKRA
O ZAMAN HİÇ İNANMAZLAR

Sultan Mahmut, yolda gördüğü bir çocuğa bir altın verdiğinde, çocuk onu almamış. Sultan, büyük bir merakla bunun sebebini sorduğunda, çocuk:
- Sultanım! Annem ve babam bu altını gördüklerinde, 'Onu mutlaka çaldın' diyerek bana kızarlar.
Sultan Mahmut:
- O zaman kolayı var, diye yol göstermiş. 'Bunu bana padişah verdi.' dersin.
Çocuk:
- Hele o zaman hiç inanmazlar, diye atılmış.
'Eğer padişah verseydi, bu kadar az vermezdi.' derler.
Sultan Mahmut, çocuğun bu inanılmaz zekasını bir kese altınla ödüllendirir.