Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Eskişehir Vilayet Meydanı'nda tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Törende konuşan ve çevreye karşı duyarlı olunmasına yönelik çağrıda bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik, 'Ülkemizde geçmişten süregelen çevre sorunlarına karşın geliştirilen etkin çevre politikaları sayesinde, bir yandan büyük sanayi atılımları gerçekleştirilmiş, bir yandan da büyük ölçekli çevre yatırımları yapılarak çevrenin korunması adına önemli işler başarılmıştır. İl Müdürlüğü olarak şehrimizde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın stratejileri doğrultusunda aynı bütüncül ve etkin politikalar izlenmektedir.
Bunun sonucu olarak şehrimiz, büyük sanayi işletmelerini barındıran bir şehir olmakla birlikte havası, suyu ve verimli topraklarıyla ülkemizin en yaşanabilir kentlerinin başında gelmektedir. İl Müdürlüğü olarak çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında yaptığımız çalışmaların hedefi, halkımızın daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamasını temin etmektir' diye konuştu.

Çevreye Büyük Katkı
Sıfır atık projesinin çevreye katkısından da söz eden Çelik, 'Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız koordinasyonunda başlatılan Sıfır Atık Projesi'nin de ülkemizin gündemine girmesiyle birlikte, çevrenin korunması, atıkların uygun yöntemlerle yönetimi ve ekonomiye kazandırılmasının sağlanması ve hayatın her alanında israfın önüne geçilmesi yönünde çok büyük bir farkındalık hareketi başlamıştır.
Sıfır Atık Projesi kapsamında bugüne kadar, Eskişehir halkı olarak 103.846 ton atığı ekonomiye geri kazandırdık ve bu sayede 966.036 adet ağacı kesilmekten kurtardık, 375.901.728 Kwh elektrik enerjisinden, 1.587.824 m 3 sudan ve 323.517 varil petrolden tasarruf sağladık' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim