Sürdürülebilir bir yaşam hayalini paylaşanların bir araya geldiği Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF) 10'uncu yaşını kutladığı 2017'de 22-26 Kasım tarihlerinde 10 şehirde eş zamanlı gerçekleşecek. Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS) ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi işbirliği ile 3'üncüsü düzenlenen festival, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Festivalin açılışı 21 Kasım Salı günü saat 19.00'da gerçekleşecek. Film gösterimleri ise 22 ile 26 Kasım tarihleri arasında olacak. Festivalde 22 film gösterimi yapılacak.

5 GÜN SÜRECEK
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nde karmaşık küresel sorunları ve bu sorunlara yerel ölçekte çözüm üretmeye çalışanların ilham verici hikayelerini anlatan kısa ve uzun metraj 22 belgeselden oluşuyor. İran, Kanada, Hollanda, ABD, Fransa, Rusya, Türkiye, Hindistan, İspanya, İsrail, Filistin ve İngiltere yapımı filmler 5 gün boyunca ücretsiz olarak Eskişehirliler ile buluşacak.

İNSANCAN YAŞAM İÇİN
Tanıtım toplantısında konuşan ETOS Başkanı Nihal Bağcı, festivalde insana dokunan belgesellerin gösterileceğini ifade ederek, 'Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali bu yıl 10'uncu yaşını kutlayan ulusal bir festival. Biz Eskişehir olarak 3'üncüsünü gerçekleştireceğiz. Geçen sene 2'nci senemiz olmasına rağmen, 22 il içinde nüfusa oranla izlenme oranı olarak 2'nci sırada yer aldık. Çevre, tarım, enerji, gıda, kadın, çocuk yani sürdürülebilirlikle ilgili tüm konuları işleyen belgeseller gösterimde olacak. Tamamen insana dokunan, bakış açılarını değiştirecek, kaliteli yaşam, insanca yaşam için hazırlanmış belgeseller. Tüm Eskişehirlileri festivalimize bekliyoruz' dedi. HM
Editör: TE Bilisim