Esnaf kredilerindeki faiz artışına Eskişehir'den bir tepki daha Esnaf kredilerindeki faiz artışına Eskişehir'den bir tepki daha

Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sülahi Özalp, “14 Şubat Sevgililer Günü özel reklam kampanyaları ile desteklenerek tüketim körüklenmektedir. Bu özel günlerde temiz duygular kullanılarak çılgınca tüketime teşvik edilmemesi gerekir” dedi.



Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sülahi Özalp, 14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda vatandaşları uyardı. Tüketicilerin internet üzerinden güvenilir olmayan sitelerden alışveriş yapmaması gerektiğini söyleyen Özalp, “14 Şubat, sevgililer gününe özel reklam kampanyaları ile desteklenerek tüketim körüklenmektedir. Sevgililer gününe özel hediye almak isteyen tüketicilerimizin dikkat etmesi gereken bazı hususlara dikkat çekerek, hediye almak isteyen tüketicilerimizin çok dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. Ürünlerin piyasa fiyatları ve ürün kalitesi araştırması yapılmalı ve alışveriş bu değerlendirmeye göre yapılmalı. Bilhassa internet üzerinden yapılacak olan alışverişlerde güvenli olmayan internet satış sitelerinden alışveriş yapılmamalı. Bazı özel günlerde sosyal medya üzerinden satışa sunulan ve güvenli olmayan ürün satışlarından uzak durulmalı. Böyle özel günlerde art niyetli kişilerin taklit ürünleri ve garanti belgesi olmayan kalitesiz ürünlerin piyasaya sunulabileceğini göz önünde bulundurmalıyız. Güvenilir yerlerden alışverişlerin yapılmasına dikkat edilmeli. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde yönetmeliğe göre tüketici 14 gün içerisinde herhangi bir mazeret belirtmeden ve ceza ödemeden yapmış olduğu alışverişten cayma hakkının olduğu bilinmeli. Dikkat edilmesi gereken başka bir husus ise, anlam taşıması için alınacak hediyenin kullanışlı olmasına, ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte olmasına dikkat edilmeli. Alınan her türlü ürünün faturası, garanti gerektiren ürünler için garanti belgesi, Türkçe kullanma kılavuzu eksiksiz bir şekilde satıcı ve sağlayıcıdan talep edilmelidir. Sevgi insana yaşama sevinci veren bir duygudur, bu temiz duygular kullanılarak çılgınca tüketime teşvik edilmemesi gerekir” şeklinde konuştu.

Muhabir: Berivan Halis