15 yıldır mahallelerine doğalgaz getirmek için mücadele veren Gülpınar Mahallesi sakinleri, mutlu sona kavuştu. Mahalle sakinleri, Esgaz tarafından başlatılan doğalgaz çalışmalarını kurban keserek ve zeybek oynayarak karşıladı. Uzun zamandır verdikleri mücadelenin karşılığını aldıklarını belirten Muhtar İsmail Keskiner, 35 gün sonra evlere doğalgazın verileceğini ifade etti.

15 YILLIK MÜCADELE

15 yıldır doğalgaz sıkıntısı çektiklerini söyleyen Gülpınar Mahalle Muhtarı İsmail Keskiner, 'Doğalgazı getirmek için uğraşıyorduk. Allah'ın izniyle bugün başladılar doğalgaz döşemeye. İnşallah başka sıkıntı çeken yerler de bu doğalgazı alır. Bizim için çok büyük bir velinimet bu. Mahalle halkımız 15 yıldır bu sıkıntıyı çekiyordu zaten. Esgaz ilk önce sıkıntılar çıkardı bize. Alt yapı, imar, parke taşı sıkıntıları çıkarmıştı. Onları hallettik. Sağ olsun Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt çok destek verdi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen, Genel Sekreterimiz Ayşe Ünlüce, Milletvekilimiz Utku Çakırözer çok destek verdi. Onların sayesinde doğalgazımızı bağlıyoruz. 35 gün içinde doğalgaz verilmesi düşünülüyor' diye konuştu.

ÇOK ŞÜKÜR KAVUŞTUK

Doğalgaz olmadığı için 10, 15 tane hanenin gittiğini anlatan mahalle sakini Gazi Madankaya, 'Gülpınar Mahallemize doğalgazın gelmesinden çok memnunuz. Doğalgaz ile ilgilenen şirkete çok teşekkür ederiz. 15 seneden beri mücadele veriyoruz doğalgaz almak için. Bütün yardım edenlere teşekkür ederiz. Daha önceden 10, 15 hane gitmişti doğalgaz nedeniyle. Şimdi tekrar geri geliyorlar. Zaten şehre 3 km uzaklıktayız. Şimdiye kadar bizim çoktan almamız gerekirdi. Sultandere Mahallesi bizden 5 km ilerde. Orası mahalle olarak geçiyor. biz hala doğalgaz alamıyorduk. Çok şükür kavuştuk doğalgaza' şeklinde konuştu.

TOZDAN, KÖMÜRDEN KURTULDUK

Tozdan, hava kirliliğinden kurtulduklarını söyleyen diğer bir mahalle sakini Satılmış Sarısu ise, 'Gülpınar Mahallesi halkı olarak bugün en mutlu günümüz bizim. Kömürden, tozdan kurtulduk. Doğalgazı 15 senedir bekliyorduk. Sağ olsun muhatımız çok uğraş verdi. Belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz hepsi çok uğraş verdi. Mutluyuz. Nüfus artar artık. Şu an bile talepler var. Kömürle uğraşmak çok zor. Yakması ayrı bir dert hava kirliliği ayrı bir dert. Hepsinden kurtulacağız' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim