Odunpazarı Belediyesi tarafından Gökmeydan Mahallesi'ne yapılan Hilal Bingöl Gündüz Bakımevi ve Kreşi'nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, kreş bağışları Nilgün ve Çetin Bingöl, belediye bürokratları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kreşe Nilgün ve Çetin Bingöl'ün 2017 yılında hayatını kaybeden kızları Hilal Bingöl'ün adı verildi.

'HİLAL ÇOCUKLARI ÇOK SEVERDİ'
Açılışta konuşan Nilgün Çetin, 'Bugün biricik sevgili kızımızın aramızdan ayrılışının üzerinden beş yıl geçti. Kelimeler kifayetsiz kalıyor. Öyle güzel oluşumlar oluyor ki, bugün gibi, bugünlere daha farklı anlamlar katıyor. Bugün açılan kreş bizim için iki mana taşıyor. Birincisi evladımızın adını yaşatmak. Ama sadece bu değil. Hilal çocukları çok severdi. Burada inanıyorum yüzlerce çocuğu olacak. İkincisi ise, Halil Cibran, 'Çocuklarımız bize emanettir' der. Bu oluşumda toplumsal sorumluluğa ufak bir katkıda bulunduysak ne mutlu bize. Buradan Atatürk sevgisi olan, çağdaş, farkındalığı olan, insanı, doğayı, çevreyi, hayvanı seven bireylerin yetişmesi dileğiyle hayırlı olmasını diliyorum' diye konuştu.

'BİNLERCE HİLAL YETİŞECEK'
Bingöl ailesine kreşe verdikleri katkıdan dolayı teşekkür eden Kazım Kurt, 'Şu anda açmakta olduğumuz kreş bizim her mahalleye bir kreş sözümüzün bir parçasıdır. Buna verdikleri katkı nedeniyle Bingöl ailesine çok teşekkür ediyorum. Acılarını paylaşıyorum. Elbette bu acıyı dindirmek mümkün değil ama sabredecdğiz ve burada yüzlerce, binlerce Hilal'i yetiştireceğiz. Her mahallede bir kreş ihtiyacının olduğu kesin. Bunu devlet yapamıyorsa biz elimizi taşın altına koyup gerçekleştirmeye çalışacağız. Bizim de gücümüz yetmez, sizlerin katkısını bekliyoruz. Eskişehir'de kendine sosyal sorumluluk anlamında bir görev yükleyen herkesin bu projeye katlı sunması gerekir diye düşünüyorum. Odunpazarı Belediyesi'nin bu yıl içinde açacağı 4 tane kreş daha var. Hepsinin bağışçılarına teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından öğrenciler kısa bir gösteri sundu. Daha sonra açılışa katılanlar, kreşin içine gezdi. MELTEM KARAKAŞ




Editör: TE Bilisim