Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel seçime tek başına girme kararı aldığını açıkladı. Babacan, sosyal medya hesabından, 'DEVA Partisi önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, şanıyla, logosuyla girme kararı almıştır' paylaşımını yaptı. DEVA Partisi'nin 6'lı masadaki taahhütlerinden vazgeçmediğini söyleyen DEVA Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Haşim Ateş, partisinin kurumsal kimliğini daha çok tanıtacağını ve seçim pusulasında partisinin logosunun olacağını belirtti.
KENDİ LOGOMUZLA SEÇİME GİRECEĞİZ
'Sayın genel başkanımız 6'lı masadaki taahhütlerimizden vazgeçtiğimizi belirtmedi' diyen Ateş,'Yani biz 2 yıllık yeni bir partiyiz. Kurumsal kimliğimizi daha fazla tanıtmak, yerleştirmek için kendi teşkilat çalışmalarımızı tüm Türkiye'de hızla devam ediyoruz. Son seçim yasasında bizi küçük parti diye adlandırıyorlar ama biz yeni partiyiz, küçük parti olduğumuzu kabul etmiyoruz. Onların deyimiyle küçük partilerin bu yeni seçim yasasında milletvekili çıkaramayacağını beyan ettiler. Biz de DEVA Partisi olarak ve birkaç partinin daha diğer muhalefetin diğer büyük partileri olarak adlandırılan CHP ve İYİ Parti'nin listelerinden seçime gireceğimiz söylendi. Ve bu propaganda yapıldı. Sayın Genel Başkanım Ali Babacan bunun böyle olmadığını söylemeye çalıştı ve bir süredir biz Ankara'da zaten bunun bilgilerini alıyorduk. Bu bizim bildiğimiz bir konuydu ama kamuoyuna net bir açıklama yapma gereği hisseti. Ve kendi logomuzla seçime gireceğimizi beyan etti' diye konuştu.
'6'LI MASA KESİNLİKLE DAĞILMADI'
6'lı masanın kesinlikle dağılmadığını ifade eden Ateş, 'Bu şu anlama gelmiyor. Özelikle altını çizmek istiyorum. 6'lı masa kesinlikle dağılmadı. Biz 6'lı masadaki tüm taahhütlerimize aynen devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Çünkü güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasıdır bu 6'lı masanın yaptığı çalışma. Biz diyoruz ki kendi logomuzla gireceğiz. Geçen seçimde de İYİ Parti ve CHP, Saadet onlar da kendi logolarıyla girdiler ve bir Millet İttifakı çatısı altında girdiler. Yani ittifak içinde kendi logosuyla seçime giren ilk parti değiliz. Bunda bir beis yok. Genel başkanımızın söylediği bir şey daha var: Biz Millet İttifakı'nın şu anda bir paydaşı değiliz. 6'lı masanın bir bileşeniyiz. Bunun da kilometre taşları döşenen güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili çalışmanın odağındayız diye ifade etti. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Biz muhalefette bu muhalefet partileriyle beraber hareket eden ve seçim zamanı geldiğinde yine ittifak konusunda oturacak, konuşacak olan bir partiyiz. Bu açıklanan son karar şunu netleştirdi: DEVA Partisi tüm Türkiye'de kendi logosuyla oy pusulasında olacak. DEVAPartisi diğer partilerin listesinden seçime girecek diye yakıştıranlar var. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Biz kendi logomuzla gireceğiz' şeklinde konuştu.
6 PARTİ MUTABIK KALACAK
Ali Babacan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin de konuşan Ateş, 'Şu anda onun için çok erken. Bir çatı adayı konusunda bu 6'lı masa uzlaştı. Yani buradan çıkacak karara DEVA Partisi olarak biz de uyacağız. Yani 6 partinin ortak bir adayı olacak. Bu 6 partinin herhangi bir lideri olabilir. Ali Babacan da olabilir. Ya da bir başka isim üzerinde 6 parti mutabık kalmışsa o isim de olabilir. Ali Babacan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasının önünde hiçbir engel yok. En doğal haktır. Oradaki 6 partinin her birinin liderinin cumhurbaşkanı adayı olmasında hiçbir beis yok. Bu çerçevede bizim genel başkanımız da aday olabilir. Ama şu an için çok erken. Bizim önceliğimiz güçlendirilmiş parlamenter sistemin Türkiye'de tekrar tesis etmenin yolunu arıyoruz' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim