Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 8. Yargı Paketi hakkında eleştirilerde bulunan AHPADİ Derneği Başkanı Mehmet Ektaş, acilen siyasi etkilerden uzak, sürdürülebilir bir yargı reformu yapılması gerektiğini belirterek, “Adaletsiz düzen ülkemiz için beka sorunu haline gelmektedir” dedi.

Adaletin Hukuku ve Parlamanter Demokrasi İdeali Derneği (AHPADİ) Başkanı Mehmet Ektaş, 8. Yargı Paketi olarak bilinen 7499 sayılı “Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklanan pakedin kamuoyunun beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu belirten Ektaş, “Paket, yargılama sürelerini kısaltacak, yargıyı hızlandıracak hiçbir değişiklik ve yapısal reform içermemektedir.

Paket, hatalı yargısal karar oranını azaltacak hiçbir önlem içermemektedir. Paket, arabuluculuk sisteminde gerekli reformları içermemektedir. Paket, mahkemelerin Anayasa Mahkemesi kararlarına uymalarını sağlayacak hiçbir önlem içermemektedir.  Paket, uzun tutukluluk sürelerini ortadan kaldırmayacaktır” ifadelerini kullandı.

“CEZASIZLIK” SÜRÜYOR

Cezasızlığın bu pakette de devam ettiğinin altını çizen Ektaş, “Pakette, HAGB, hapis cezalarının adli para cezasına çevrilmesi, denetimli serbestlik, şartlı tahliye, iyi hal indirimi kurumlarından kaynaklanan ‘cezasızlık’ durumunu ortadan kaldıracak hiçbir düzenleme yapılmamıştır” dedi. Paketin yargı düzenindeki sorunlara çare olmadığını söyleyen Ektaş,”Siyasi saiklerden kurtularak kapsamlı, gerçekçi, sürdürülebilir bir yargı reformu ivedilikle yapılmalıdır. Yoksa bu adaletsiz düzen Ülkemiz için beka sorunu haline gelmektedir. Adaletsiz bir siyasal düzenin varlığını koruması mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Odunpazarı’nda Kırım Sürgünü unutulmasın diye Kırım Kültür Parkı ve Anıtı açıldı Odunpazarı’nda Kırım Sürgünü unutulmasın diye Kırım Kültür Parkı ve Anıtı açıldı

Kaynak: M. ANIL AKSOY