Muhalefet teklifin basın ve ifade özgürlüğüne daha fazla sansür ve ceza getireceğini söylerken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 'Bu teklifi hazırlayanların aklına dezenformasyon denildiğinde 'özgürlükleri nasıl kısıtlarız, nasıl sansürleriz' gelmiş. Bu teklifte tehdit edilen, dövülen, yargılanan gazeteciler için adalet yok. Haksız, hukuksuz basın kartı iptallerine, adaletsiz ilan ambargolarına sınır
yok! Erişim engellerinde AYM kararlarına uyum yok. Düşünceye, habere, internete, facebook, twitter, watsApp'a daha çok ceza, sansür var! Daha fazla gazeteciye, milyonlarca yurttaşa hapis var' dedi. Çakırözer, internet medyasının basın kanunu kapsamına alınmasının önemli olduğunu söylerken, 'İnternet medyası kanun kapsamına alınması önemli. Ancak bunu yaparken gazetelerin ilan gelirlerinin azaltılması, radyo ve televizyonların destek kapsamına alınmaması Anadolu basını yok olmaya mahkum etmektir. Yerel basını yaşatacak düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmeliyiz' dedi.
SANSÜR, BASKI VE CEZA YASASI
AKP ve MHP'nin Meclis'e sunduğu basına ve sosyal medya yeni yaptırımlar getiren dezenformasyon yasası görüşmeleri dün TBMM Adalet Komisyonu'nda başladı. Muhalefet teklifin 29'uncu maddesi ile basın ve ifade özgürlüğü alanındaki baskı düzenlemelerine ilişkin tepkilerini sürdürürken CHP'nin gazeteci kökenli Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, düzenlemenin düşünceye, ifadeye, habere, internete, sosyal ağ sağlayıcılarına daha fazla ceza, sansür getirdiğini söyledi. Çakırözer, 'Dezenformasyon meselesi tüm dünyada olduğu gibi tabii ki bizim ülkemizde de önemli bir mesele ama biz teklifin geneline baktığımızda 'dezenformasyon''Dezenformasyon' ve 'niyet' tanımının bu kadar muğlak bırakıldığı böyle bir yasa teklifi Türkiye'de sadece gazetecileri değil, milyonlarca internet kullanıcısını iktidarın onaylamadığı bilgileri paylaştığı için cezai işlem riskiyle karşı karşıya bırakmakta. Bu yasa zaten siyasi etki altındaki yargının elinde gazetecileri, vatandaşları taciz etmenin, sindirmenin, gözdağı vermenin aracı haline gelecektir' dedi.


Editör: TE Bilisim