Genç Ufuk Lisesi öğrencileri İngilizce Öğretmeni Ayşen Okur'un liderliğinde Çevrenin Genç Sözcüleri Proje Ekibi ile çevre sorunlarına ilişkin önemli çalışmalar yapıyor. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'nın Mart ayının 3. Haftası düzenleyeceği yarışmaya hazırladıkları proje ile katılacaklarını belirten Okur, projede 15 öğrencinin görev aldığını ifade etti.
ULUSLARARASI PROJE
Okur, 'Ankara'da Türkiye Çevre Eğitim Vakfı kanalı ile bir proje çalışması yapmak istedik. Bu uluslararası boyutu olan proje. Öncelikle öğrencilerimizle Çevrenin Genç Sözcüleri adı altında bir grup oluşturduk. Akarsuların temizliği ve Eskişehir'in bir simgesi olan Porsuk Çayı'nın bir temizliği ve kalıcı olarak bu temizliğin sürdürülebilmesi için neler yapacağımız konusunda proje çalışmaları yapıyoruz. Bir sorun tespit etmenin yanı sıra bu soruna nasıl çözüm yolları bulabilirize cevap arıyoruz. Ve bu şekilde Çevre Eğitim Vakfı'nın düzenlemiş olduğu yarışmaya katılacağız' diye konuştu.
DEĞİRMEN SİSTEMİ
Projenin temsilerinde olan Nazlıcan Emily Güven, 'Ana odaklandığımız kısım çiftçilerin yanlış gübre kullanımı. Bu konuda onları bilgilendirip suya değirmen sistemi getirmek istiyoruz. Bu şekilde oksijenle temas sağlayacak ve su kendi kendini temizleyecek' şeklinde konuştu. Diğer bir öğrenci Mehmet Veli Gerçek ise, projelerinin asıl amacının akarsuları temizlemek olduğunu anlattı. Gerçek, 'Mekanik bir sistem kurarak su değirmenin belli noktalarına file eklemeyi düşündük. Bu fileler de suyun içindeki büyük pislikleri temizleyecek. Genel planımız bu' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim