Muharrem Ayı sebebiyle Cem Evi önünde düzenlenen aşure dağıtımına İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Kent, Eskişehir Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ve birçok vatandaş katıldı.
DOSTLUK OLSUN
Muharrem Ayı ile ilgili açıklama yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu ve Kültür Vakfı Başkanı Ali Ulu, 'Biz sessiz sedasız matemimizi yaşadık. Matemimizin sonunda lokmalarımızı veriyoruz. Çünkü tarih çok acı şeyler gösterdi bize. Hala Yezid'in yapmış olduğu zulüm dünyanın her yerinde devam ediyor. İsterim ki barış, sevgi, dostluk içerisinde toplumlar birbirine el uzatsın. Biz aşuremizi dağıtırken birlik beraberlik, dostluk içerisinde olsun istiyoruz. Tek temennimiz bu ülkemiz için' dedi.
ÖZGÜRLÜK SAĞLANMALI
Türkiye'de herkesin inancını özgürce yaşaması gerektiğini ifade eden Başkan Kurt, 'Alevi yurttaşlarımızın yas gününü saygıyla anıyorum. 1 Eylül Dünya Barış Günü'ydü. Aşure de aslında bir barış ortamı sağlamak gerektiğini vurguluyor. Ben Türkiye'de Alevi, Sünni her mezhepteki insanlarımızın inancını özgürce yaşayabileceği demokratik bir ortamın sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik bir hukuk devletidir ve burada da insanlarımızın inanç özgürlüğü devletin güvencesi altındadır. Eskişehir'de Alevi hemşerilerimizin hiçbir şekilde çekinmeden dini inançlarını özgürce yerine getirebilecekleri bir ortamı sağlamak hepimizin görevidir' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim