19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle ADD Eskişehir Şubesi ve Eğitim İş Eskişehir Şubesi tarafından Vilayet Meydanı'nda tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de katıldı.

CUMHURİYET KAZANACAK

Vilayet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulduktan sonra günün anlam ve önemine dair konuşma yapan ADD Eskişehir Şube Başkanı Cihan Taşar, 'Emperyalist işgale karşı başkaldıran, ulusal kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gündür 19 Mayıs 1919. Dünyanın en güçlü ülkelerinin işgali altında kalan ülkemizin kurtuluşunun ve bağımsızlığının sağlanması için atılan ilk adımdır 19 Mayıs. İlk adımının 103'üncü yılı ve derneğimizin 33'üncü kuruluş yıl dönümünde söz veriyoruz. Tam bağımsız Türkiye yürüyüşümüz asla bitmeyecek. Yine söz veriyoruz, Atatürk Cumhuriyeti'ni yeniden inşa edeceğiz. Cumhuriyet kazanacak. Atatürk kazanacak' dedi.

BANDIRMA VAPURU'NDAYIZ

Taşar'ın ardından konuşan Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, 'Bugün, Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının, emperyalistlerin oyuncağı haline gelmiş ve çağın gerisinde kalmış bir imparatorluktan; bağımsız, çağdaş bir ülke yaratmasını hala hazmedemeyenlerin olduğu açıktır. Tek adam rejimi ve bu rejimin kuklaları Cumhuriyet'i ve kazanımlarını açık biçimde hedef almakta; devrim yasaları çiğnenmekte, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda oluşturulan çağdaş bilim ve eğitim hedefi terk edilmektedir.Unutmayalım; Atatürk, geleceğimizi gençlerimize; gençliği ise biz öğretmenlere emanet etmiştir. Aydınlık bir Türkiye'yi tekrar örmek, kuşkusuz bu mirasa sımsıkı sarılmaktan geçmektedir. Ülkenin başına her garabeti getirenler, 'Hepimiz aynı gemideyiz' tekerlemesini söyleyedursun, bizlerin olduğu tek gemi, şaşmaz rotasıyla Bandırma Vapuru'dur.Eğitim-İş, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk'e, O'nun devrim ve ilkelerine, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne ve kazanımlarına, çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, kamusal eğitime ve gençlerimize her şeye rağmen sahip çıkacaktır' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim