Atatürk Anıtı’na çelen bırakılarak başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Törende konuşan ADD Şube Başkanı Cihan Taşar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın ve ADD’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.   35 yıl önce bugün ADD’nin kurulmasının amacının Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin topluma doğru anlatmak olduğunu söyledi.

ADD’nin bu yolda çok bedel ödediğini ifade eden Taşar, “ADD 12 Eylül 1980’den sonra özellikle Atatürk’ün düşüncelerinin çarpıtılması nedeniyle, o dönemin duyarlı aydınları tarafından kurulmuştur. Kuruluş amacımız Atatürkçü düşünceyi topluma doğru anlatmak, Kemalist devrimi topluma doğru yansıtmaktır. Bugün 35’inci kuruluş yıl dönümümüz. Bu 35 yıllık süreçte ADD çok büyük saldırılara uğradı. Kurucu genel başkanımız 8 ay gibi bir süre içerisinde şehit edildi. Hem de oturduğu apartmana girerken arkadan kalleşçe kurşunlanarak öldürüldü. Yine kurucularımızdan Doç. Dr. Bahriye Üçok evine gönderilen bombalı paketle katledildi. Derneğimizin Genel Başkan Yardımcılarımızdan, Kemalist devrimin öncülerinden Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı yine bombalı paketle katledildi. Derneğimiz çok büyük bedeller ödedi. Fakat yılmadan, usanmadan mücadeleye devam ediyoruz, edeceğiz. Atatürkçü düşünceden vazgeçmek, yolumuzdan dönmek asla söz konusu değildir” dedi.

BÜYÜK DAHİYİ HİÇ YANILTMADIK

Eskişehir'de serinletse de parası cep yakıyor! Eskişehir'de serinletse de parası cep yakıyor!

Taşar’ın ardından konuşan ADD Gençlik Kolları Şube Başkanı Tuna Can Ünver ise 19 Mayıs 1919’da Samsun’da doğan güneşin 105 yıldır ülkemizi aydınlattığını belirtti. Cumhuriyet ve demokrasi karşıtı tüm yaşananlara rağmen Atatürk’ün fikir ve devrimleriyle ulusumuzun laik cumhuriyet ve demokrasi bağlılığının her gün yeniden kanıtladığını belirten Ünver, “Türk Ulusu ‘Asla kuşkum yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medenî niteliği ve büyük medenî yeteneği, bundan sonraki gelişimi ile,geleceğin yüksek uygarlık ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır’ diyen o büyük dahiyi hiç yanıltmadı, yine yanıltmayacak. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak; Büyük Atatürk’ü, Kuvayı Milliye kahramanlarımızı, aziz şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz” şeklinde konuştu.

BAĞIMSIZLIK MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

Memleket Sevdalıları Derneği Şube Başkanı Güler Yılmaz ise 19 Mayıs’ta Samsun’da yanan meşalenin hâlâ yanmakta olduğunu belirterek, “Atatürk’ün yolundan ilerleyen vatan evlatları, bağımsız Türkiye mücadelesini hala sürdürmektedir. Gelecek kuşaklar unutmamalıdır ki, barış, huzur ve güven içinde; özgür bireyler olarak yaşamaları laik ve demokratik cumhuriyetimizle mümkündür. Bu bayram, milletimizin kurtuluşunun yine milletimizin azmi ve kararlılığıyla olacağına inananların günüdür” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ADD Gençlik Kolları Eskişehir Şubesi tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençlerin Atatürk’e cevabı okundu. Toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.

Editör: Volkan Kılınç