Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte evlerde bulunan kombiler de ısıtma işlevini bitirdi. Ancak kapanacak olan kombilerin de mutlaka bakımdan geçmesi gerekiyor.
KIŞIN YOĞUN OLUYOR
Özellikle her yıl temizliğinin ve bakımının yapılması gerektiğini belirten tekniker Caner Erçin, mutlaka teknik servis tarafından yapılması gerektiğine dikkat çekti. Erçin, 'Kış mevsimi bitti. Aslında şu an kombi temizliği ve bakımının tam zamanı. Çünkü kışa yaklaşırken servisler yoğun oluyor. Yaz aylarında daha sakin olunuyor. Ayrıca bakım ve temzilik kombilerde çok önemli. O nedenle fazla masraf olmaması için kombi bakımlarını ertelemesinler' diye konuştu.
4 AYDA BİR TEMİZLENMELİ
Havaların ısınmasıyla birlikte açılacak olan klimaların da temziliğinin önemli olduğunu belirten Tekniker Burak Çelik, 'Klima temziliğinin özel ilçaları var o ilaçlarla temizliği yapılması lazım. Koronavirüsten de kurtulmak amaçlı temizliğin mutlaka yapılması gerekiyor. İç evap yüzeyin mutlaka temizlenmesi gerekiyor. Bütün bakterilerin bulunduğu yer orası zaten. Altta hava akış kanalının temizlenmesi gerekiyor. Özellikle altının ve evap yüzeyinin mutlaka temizlenmesi gerekiyor ve 4 ayda bir bakımı ve temizliği yapsınlar' dedi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim