Bilecik’te balık sezonunun açılmasıyla birlikte tezgahlarda hareketlilik sürüyor. Vatandaşların en çok rağbet ettiği balık türleri ise mevsimin lezzetlileri hamsi ve sardalya oldu.
1 Eylül itibarıyla av yasağının kalkmasıyla birlikte tezgahları istavrit, sardalya, uskumru, kupes, kefal ve hamsi doldurdu. Balıkçılar, sezonun ilk günlerine kıyasla balık bolluğunun arttığını, fiyatların da gerilediğini belirtti.
Balıkçı esnafı Batuhan Acar, hamsi ve sardalyeye olan yoğun talebin sürdüğünü vurgulayarak, “Hamsi sezona 250-300 lira arası başladı, şu anda 200 liraya kadar düştü. Sardalya 200 lirayla başlamıştı, 150 liraya kadar geriledi. Palamut 400, tekir 200, barbun 400, çupra ve levrek ise 450 TL bandında. Sardalya hâlâ çok lezzetli, o yüzden ilgi yüksek. Ancak hamsi de iyice yağlanmaya ve lezzetlenmeye başladı, talep giderek artıyor” dedi.
Balıkçılar, fiyatların düşmesiyle birlikte vatandaşların sofralarında deniz ürünlerinin daha fazla yer bulduğunu belirtiyor.




