ES ES İSTANBUL'DA KAMPA GİRDİ

Eskişehirspor, Spor Toto Süper Lig 16.hafta maçını yarın Medipol Başakşehir ile deplasmanda oynayacak. Saat 19.00'da Fatih Terim Stadında oynanacak karşılaşma için üç gün önceden İstanbul'a giden ve kampa giren Siyah kırmızılı takım, bugün yapacağı antrenman ile hazırlıklarını tamamlayarak tam kadro maç gününü bekleyecek.

ES ES'İN FARKLI ÜSTÜNLÜĞÜ VAR

Diğer taraftan tarihlerinde bugüne kadar 16 maçta kozlarını paylaşan iki takımın mücadelesinde, Eskişehirspor'un farklı bir üstünlüğü bulunuyor. 16 maçın 7'inden Eskişehirspor galibiyetle ayrılırken, Başakşehir ise sadece 3 kez sahadan 3 puanla ayrıldı. Her iki takım 6 maçta ise birbirlerine üstünlük kuramadı.

DEPLASMANDA EŞİTLİK VAR

Ligin 16.hafta maçında yarın Eskişehirspor'u ağırlayacak Başakşehir ise, bugüne kadar sahasında 8 kez ağırladığı Eskişehirspor karşısında, sadece 1 galibiyet elde ederken, Siyah kırmızılılar da ev sahibi takım gibi sadece 1 galibiyete imza atabildi. Her iki takım 6 karşılaşmadan ise beraberlik ile ayrıldı.

ÖZEL MAÇ TA ES ES'İN

Lig tarihinde oynanan 16 karşılaşmanın dışında, iki takım 2006 yılında tarihlerinde ilk kez özel maçta karşılaştı. Isparta da kamp yaparken Davras Kupasında yolları kesişen iki takımın bu maçını ise, Eskişehirspor 2-1 kazanmıştı.

EN FARKLI GALİBİYET

Eskişehirspor, Başakşehir karşısında en farklı galibiyetini 2009 yılında sahasında aldığı 6-1'lik galibiyetle elde ederken, Başakşehir ise Eskişehirspor karşısında sadece iki kez 2-2 berabere kaldığı maçlarda birden fazla gol kaybedebildi.

ES ES'E İLAÇ OLMUŞTU

Ayrıca, tarihe bakıldığında ilk kez 2006 yılında karşı karşıya gelmeye başlayan ve bugüne kadar Eskişehirspor'a kritik dönemlerde hep puan kaptıran takım olarak gözüken Başakşehir, son üç maçtan ise puan çıkarmasını bildi. Her iki takım arasında geçtiğimiz sezon oynanan karşılaşmalarda deplasmanda rakibiyle 1-1 berabere kalan Eskişehirspor, sahasında oynadığı maçı ise 1-0 kaybetmişti. Bir önceki sezon oynanan karşılaşma ise 2-2 berabere bitmişti.

GÖZLER 17.RANDEVUDA

Bu sezon ligde korkulu rüyalar gören Eskişehirspor, genelde kendisine uğurlu gelen Başakşehir karşısında bugün zorlu bir sınav verecek. Hazırlıklarını mutlak puan hedefe üzerine kuran ve maç gününü bekleyen Eskişehirspor'un, Başakşehir karşısından puanla ayrılıp ayrılmayacağı merak ediliyor.

PUAN İSTİYORUZ

Şehirdeki stresli ortamdan takımı uzak tutmak için üç gün önceden İstanbul'a giden ve takımı kampa alan Teknik direktör Samet Aybaba ise, İstanbul seferinden puanla döneceklerine inandığını söyledi.

KRİTİK İKİ MAÇ

Ligin ilk yarısını mevcut kadroyla atlatmak için önlerinde çok kritik iki maç olduğunu belirten Aybaba, Siyah kırmızılı futbolcuları kafalarının rahatlaması ve maça konsantre olması için İstanbul'a erken götürdüğünü belirterek, 'Herşeyi unutmamız ve ligin ilk yarısında kalan iki maça odaklanmamız gerekiyor.

KAFALAR RAHAT OLMALI

Oyuncular kafaları rahat bir şekilde maça çıkmalı. Sahada istediklerimizi yapması gerekiyor. Sıkıntıları bir kenara bırakıp sahada iyi mücadele edersek puan yada puanlarla şehre dönebiliriz' dedi.

Editör: TE Bilisim