Aday toplantısında konuşma yapan BBP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin İşgören projelerinden söz etti. İşgören, Ertuğrulgazi Mahallesinde ve Muttalip'te yarım kalan köprüleri düzenleyeceğini belirterek ' Trafiği en az 50 yıl kaldırabilecek Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı yapacağım. Ulaşım ve su gibi ihtiyaçlar daha ucuz olacak. Batıkent ve Sultandere'ye metro yapacağım' dedi.

Aday tanıtım toplantısına katılan Genel Başkan Mustafa Destici ise son günlerde hukuk sisteminde değişiklik yapılmaya çalışıldığını iddia ederek, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısının değiştirilmeye çalışıldığını söyledi. 3 sene önce değiştirilen HSYK'nın yapısının bugün nende yeninden değiştirilmeye çalışıldığının millete anlatılması gerektiğini belirten Destici, 'Referandumla üç sene önce bu hükümet bunun öncülüğünü yaptı. Biz de 'evet' dedik ve HSYK'nın yapısı oluşturuldu. Şimdi ne oldu da bunu değiştirmeye çalışıyorsunuz. Yine bu hükümet döneminde özel yetkili mahkemeler kuruldu. Ne oldu da şimdi bu özel yetkili mahkemeleri kaldırmaya çalışıyorsunuz. Bölücü olmayan, çete kurmayan, örgüt üyesi olmayan, devlete-millete baş kaldırıp silah çekmeyen, herhangi bir yolsuzluğun, hırsızlığın içinde olmayan özel yetkili mahkemenin hakiminden, savcısından niye korkuluyor. Dolayısıyla da bu mahkemeler dün lazım idiyse, bugün lüzumunu niye yitirmiştir, bunun millete anlatılması lazım' dedi.

BBP'nin adayları şöyle: ' Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin İşgören, Odunpazarı belediye Başkan Adayı Hasan Tahsin Bayraker, Alpu Bilal Küçüközcan, Beylikova Nurettin Aktepe, Günyüzü Kadir Kılınçal, Han Osman Yılmaz, İnönü Önder Çelikli, Mahmudiye Alişan Şahin, Mihalgazi Orhan Ünal, Mihalıççık Yılmaz Sazak, Sarıcakaya Ali Gülener, Seyitgazi Duran Güler, Sivrihisar Halil Nural Destici.' (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim