Meclis Salonunda yapılan toplantıda gündeme gelen 12 gündem maddesinden 10'u oybirliği ile kabul edildi. Gündem maddeleri arasında yer alan Mecliste gündeme gelen İller Bankası, Kamu Bankaları ve özel bankalardan alınacak kredi ile iş makinesi alımı ve belediyenin kısa vadeli borç finansmanında kullanılmak üzere 60 ay vadeli 13 milyon TL kredi alınması oyçokluğu ile kabul edildi. Karşı olma gerekçelerini açıklayan AKP'li Ahmet Yapıcı, 'Belediyeye alınacak araç ve otobüslerin maliyeti 2 milyon TL'dir. Geri kalan kısa vadeli borç finansmanını sağlamak için kullanılacak. Belediye borcunu borçlanarak ödeyeceğinden borç sarmalına dönüşecek. Bundan dolayı karşı oy veriyoruz' diye konuştu.

Öte yandan belediyenin yüzde 100 pay ile doğrudan iştiraki olan Odunpazarı İnşaat Sağlık Turizm ve Tanıtım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin sermayesinin 50 bin liradan 500 bine arttırılması konusu da oyçokluğu ile kabul edildi. Karşı görüşü dile getiren AKP'li Yapıcı, 'Madem 50 bin sermayeli şirketten elde edilen gelir yeterli değilse neden bağışı kabul ettiniz' diye sordu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise 'Bu tür şirketler belediyemizin 1 yıl içerisinde avantajlı duruma geçmesinde yardımcı oluyor. Ama 50 binlik sermaye bu piyasada yeterli değil. Eskişehir halkının kullanması için piknik alanları alındı. Alınmasaydı vatandaş bizim parklarımızda piknik yapacaktı. Bunun da bir avantaj olduğunu düşünüyorum' şeklinde cevap verdi.

Diğer taraftan belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulacak olan sinema bilet tarifeleri de belirlendi. Sinema biletlerinin fiyatları indirimli bilet 3TL, tam ise 5TL olarak karar verildi.(HM)

Editör: TE Bilisim