2002'den bu yana 'Yol medeniyettir' anlayışıyla hareket ettiklerini aktaran AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 'Yol medeniyettir' anlayışıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın göreve geldiği 2002 tarihinden bugüne yurdumuzu hem havasıyla, hem karasıyla, ham demiryolu ile adeta dantel gibi ördük. Bu güzel çalışmaları medeniyetin bu eserlerinden ülkemizin her yeri en iyi şekilde faydalandı.' şeklinde konuştu.

'BİLECİK'E YAPTIĞIMIZYATIRIMLAR, 22 MİLYAR 547 MİLYON LİRAYI AŞTI'
'Hükümetlerimiz döneminde, Bilecik'e yaptığımız ulaşım ve erişim yatırımları, 22 milyar 547 milyon lirayı aştı.' diyen Bakan Adil Karaismailoğlu ise şu şekilde konuştu:
'Bozüyük-Bilecik-Mekece Devlet Yolu'nun Bilecik ayrım noktasında ciddi bir trafik yükü vardı.
Bu noktadan günde ortalama 20 bin araç geçiyor. Şehir girişinde oluşan yığılmanın önüne geçmek ve şehir içi ve şehirlerarası karayolu akışını rahatlatmak için Bilecik Girişi Köprülü Kavşağı'nı tamamladık.
Bugün de hayırlısı ile hizmete açıyoruz.
Hükümetlerimiz döneminde, Bilecik'e yaptığımız ulaşım ve erişim yatırımları, 22 milyar 547 milyon lirayı aştı.
Son 20 yılda;
•Bilecik'teki bölünmüş yol uzunluğunu, 7 kattan fazla artırarak 171 kilometreye,
• Bitümlü sıcak kaplamalı yol uzunluğunu, 13 katta fazla artırarak 228 kilometreye çıkardık.
• Bilecik'i bölünmüş yollarla Bolu, Sakarya, Eskişehir ve Kütahya'ya bağladık.
Hükümetlerimiz döneminde; Karayolu sektöründe yaptığımız yeni ve etkin atılımlarımız sayesinde Bilecik'in ulaşım ve altyapıda çağ atlamasına vesile olduğumuzu özellikle vurgulamak istiyorum.
Bilecik'te, 135 kilometre tek yol yapım ve iyileştirmesi gerçekleştirdik. Toplam uzunluğu 6 bin 524 metreyi bulan 2 adet çift tüp tünel yaptık. Bilecik il genelinde yapımı devam eden 5 önemli karayolu yatırımımızın toplam proje bedeli 703 milyon liraya ulaşmakta.
Bilecik Girişi Köprülü Kavşağı ile Bilecik şehir merkezine ulaşım kolaylaşacak, Can ve mal güvenliğini artacak, hızlı, konforlu ve emniyetli bir geçiş sağlanacak.'
Konuşmaların ardından kurdele kesim töreni gerçekleştirilirken, Köprülü Kavşak vatandaşların hizmetine açıldı.
Editör: TE Bilisim