Kışın yaşanan afet sonucu zarar gören seralar için destek bedeli ödeme söz konusu olmuştu. Bununla ilgili yaklaşık 1 ay önce Bilecik'te zarar gören seralar için destekleme bedeli ödendi. Buna karşılık Eskişehir valiliği tarafından başbakanlık AFAD kurumuna destek bedeli verilmesi için dilekçe verildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, destek bedelinin hasar tespiti yapılan kişilere verileceğini belirtti.

'ÜRETİCİ ENKAZI BORÇLANARAK KALDIRDI'

Dilekçe için biraz geç kalındığını ancak yine de çözüm bulunması gerektiğini kaydeden Buluşan, 'Prosedürde ne gibi eksiklik oldu bilmiyoruz. Ama geç de olsa bekliyoruz, bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Üretici yüzde 20, yüzde 30 kendi imkanlarıyla borçlanarak kaldırdı. Üretici de olsa zaten beklemez kaldırır. Ama böyle bir sorun olduğu için üretici kendisi kaldıramadı ve üretim yapamadı. Bazı üreticiler vermiş olduğu domates, salata fidelerini tekrar iptal etti. Her şeye zararı oldu, üretim yapılamadı. Ama biz her şeye rağmen bu enkazın kaldırılmasını istiyoruz' dedi.(HM)

Dilekçenin kabul edilmesi halinde Bilecik'e verilen dönüm başı 2 bin 300 lira destek bedelini Eskişehir'e de verilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.(HM)

Editör: TE Bilisim