'PARA SIKINTIM VAR O YÜZDEN GİDEMEDİM'

Üniversite öğrencisi bir kadın, 'yok gitmedim' derken sebebini ise, 'Para sıkıntım var o yüzden gidemedim. Gitsem bile yakın çevre. Bundan önceki sene gidiyorduk ama son senelerde gidemiyoruz. Bu sene üniversite sınavına çalışıyordum, özel ders parasıydı, dershaneydi bundan dolayı çok sıkıntı çektim. Onun için tatil hayal oldu bizim için' sözleri ile açıkladı.

'TATİL SENELERDİR HAYAL'

Bir başka kadın vatandaş ise, 'Tatil senelerdir hayal. Nasıl gideceğiz. Emekli maaşı alıyoruz nasıl gidebiliriz? karnımızı zor doyuruyoruz. Ekmek yiye yiye besleniyoruz. Yani ekmek, makarna nasıl tatile gideceğiz?

'GİDEMEDİK İMKANLAR KISITLI'

Bilecikli genç bir vatandaş, 'Gidemedik imkanlar kısıtlı, baya sıkıntı. Tatile gidecek vakitte yok, parada yok.

'DURUMLAR ORTADA'

Başka bir vatandaş, tatile gidememe sebebini şu sözlerle dile getirdi: 'Durumlar ortada. Enflasyon, şuradan şuraya gidemiyoruz baksana, nasıl gideceğim ben tatile.

'OTELLERE 30 BİN LİRANIN ALTINDA FİYAT VEREN OLMADI'

Otel ücretlerinin pahalı olduğunu dile getiren bir başka vatandaş ise, 'Memlekete gittim. Ordu'nun yaylalarına gittim. Daha temiz ve daha ucuzdu. Ondan sonra Ailemle oralarda gezdim 2-3 gün. Otellere 30 bin liranın altında fiyat veren olmadı. Bizde otobüs parası, yol parası 2-3 bin TL'ye öyle bir gezdik geldik. Gayette memnun kaldık. Son 4 senedir 2018'den beri açıkçası ülkedeki ekonomik krizden beri daha doğrusu öyle bir faaliyette bulunduk. Çokta memnunum çocukların memnun bir problemimiz olmadı.' dedi.

3 BİN TL'YE ANCA YAKIT PARASINI ALIYORSUNUZ'

Geçen yıl 3 bin TL ile tatile gidebildiklerini aktaran fakat bu yıl 3 bin TL'ye anca arabanın akaryakıtını karşıladıklarını söyleyen genç bir vatandaş ise, 'Bu sene tatile gitmedim, gitmeyi de düşünmüyorum ekonomik şartlardan dolayı. Çünkü artık günümüz şartları gelir-gider seviyesi arasındaki uçurum çok farzla oldu. Geçen sene 3 bin TL ile tatile gidebiliyorken, bu sene 3 bin TL'ye anca arabanın yakıt parasını alıyorsunuz.' şeklinde konuştu.

'MÜMKÜN DEĞİL'

'Enflasyon almış başını gitmiş' diyen kadın bir vatandaş, 'Ben yarını nasıl çıkaracağımı düşünüyorum. Daha önceleri tatile giderdik. Kendim o zamanlar çalışıyordum. Şimdi çalışmıyorum ama eşimin tek maaşı ile de yapılabilecek bir tatil artık iki kişinin çalışmasıyla da dahi mümkün değil.' dedi.
Editör: TE Bilisim