Eskişehir Tornacılar ve Oto Tamirciler Odası Başkanı Karamanlı, küçük sanayi sitesinde bin 800, diğer sitede 3 bin dükkan olduğunu belirterek esnafın boş dükkan bulmakta zorlandığını söyledi.
DÜKKAN BULUNMUYOR
Dükkan açan ve kapatan esnaf olmadığını belirten Karamanlı, 'Bizim sanayi çarşımızda bin 800 iş yeri var. Diğer yerle birlikte 3 bin yer var. Kanalizasyon yok çoğu yerde elektrik yok ama ciddi hava paraları başladı. Dükkanlar çok eski ama 50-60 bin lira hava parası isteniyor. 3 bin yeni sanayi sitemiz dolu bin 800 dükkan olan eski sanayimizde de yer yok. Esnaf dükkan bulamıyor' dedi.
ÖNÜMÜZ AÇILMIYOR
Yeni yapılacak yer için belediyelerin onay vermediğini ileri süren Karamanlı, 'Belediyeler önümüzü açmıyor. Yeni sanayi siteleri açacağız. Tarlaları alıyoruz. Aldığımız yerin yüzde 45'ini devlete hibe ediyoruz. Heba ettiğimiz yerin kanalizasyonunu, yeşillendirmesini biz yapıyoruz ama belediyeler önümüzü açmıyor. Bin 100 civarı dükkan yaptırıyoruz 3 yıldır belediyeler onaylamıyor. Çevre ve şehircilik bakanlığı yapıyor. Yeni yer Teksan sanayinin devamına yapıyoruz. Mevcut sanayi sitelerinin devamı. Planlarımızı belediye yapmadı bakanlığa yaptırdık. Planlarımız yeni onaylandı 2-3 ay sonra çalışmalar başlayacak' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim