Eskişehir Dişhekimleri Odası 18. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurula Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Bilecik Tabip Odası Başkanı Muharrem Şenel, Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimleri Odası Mehmet Kızılinler de katıldı. Genel kurulda aynı zamanda dişhekimi olan Ahmet Ataç'a odaya verdiği destek nedeniyle teşekkür plaketi verildi.
ÖRNEK ALINACAK ODA
Tek listeyle gidilen genel kurulda başkanlığa adaylığını açıklayan Cenk Ataç, 'Eskişehir Dişhekimleri Odası, Türkiye'de gerek saygın gerek fiziksel gerek mali durumu ile örnek alınacak bir oda halinedir. Bunu da bizden önceki meslektaşlarımıza borçluyuz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. 18. Olağan genel Kurulumuzda mesleğimize ve toplumumuza katkı sağlamak için beraber sinerji yaratacağımız hekim arkadaşlarımızla beraber Eskişehir Dişhekimleri Odası'nın yönetimine talibiz. Bu göreve talip olurken oturup konuştuk ve tartıştık. Bir hedef koymamız gerektiğini düşündük. Ve bir hedef belirledik' diye konuştu.
HEDEFLERİNİ TEK TEK AÇIKLADI
Hedeflerini tek tek açıklayan Cenk Ataç, 'Göreve geldiğimizde ilk olarak görev dağılımı yapıp tüm yönetim kurullarına spesifik görevler vereceğiz ve paylaşımcı yönetim anlayışı benimseyeceğiz. En çok yapmak istediğimiz şey Eskişehir, Kütahya ve Bilecik il merkezlerinde ilçe ve köylerde çalışan tüm üyelerimizi tek tek ziyaret etmek istiyoruz. Hem tanışıp hem onların sorunlarını ve isteklerini dinleyip, bunları arşivlemek istiyoruz. Daha sonra bu istek ve sorunları belli yasalar çerçevesinde çözmeye çalışacağız. Yeni üye olan meslektaşlarımızı bilgilendirip, onların yanında olduğunu hissettirmek istiyoruz. Daha sonra bilimsel ve sosyal komite oluşturmak istiyoruz. Özellikle ESOGÜ Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Batucan Yaman Hocamız destek sözü verdi. Bilimsel toplantılar için en az 6 aylık bir toplantı yapıyoruz ve 6 aylık programımız hem bilimsel toplantı hem kurs olarak siz de zaman ve saatlerini sizler de 6 ay öncesinden bileceksiniz. Böylece hem işlerinizi ayarlayabilirsiniz. Seneye inşallah sonbaharda ulusal yapabilirsek de uluslararası bir kongre yapmak Eskişehir'de' şeklinde konuşacağız.
SOSYAL KOMİTELER KURACAĞIZ
Sosyal komiteler de oluşturacaklarını belirten Cenk Ataç, 'Pandemi nedeniyle hiçbirimiz birbirimizle görüşemedik. Pandemi kuralları da gevşediği için hem bu geleneksel yemeklerimizi daha çok canlandıracağız hem de Eskişehir'de görmediğimiz, bilmediğimiz yerleri gezip göreceğiz. Yine çeşitli konser, tiyatro, opera gibi etkinliklere beraber katılmamızı sağlayacağız. Bunun için lütfen herkes bir olsun. Daha sonra protokol ziyaretlerini yapacağız. Burada devlet kurumlarıyla iyi ilişkiler içerisinde olup, dişhekimlerinin haklarını korumak ve ortak projelerde yer almak istiyoruz. Milletvekilleriyle görüşeceğiz. Sorunlarımızı anlatacağız ve mecliste ses getirmelerini isteyeceğiz. Özellikle sağlık müdürlüğü, ADSM'ler, Dişhekimliği fakülteleri ve öğrenci kollarıyla ortak çalışmalar içinde olmayı istiyoruz. Ayrıca dişhekimliğinin en büyük sorunlarından biri olan sermaye grup destekli hastane, poliklinik ve muayenelerin oluşmasını istemiyoruz. Bununla ilgili mücadelemizi her türlü ortamda yapmaya hazırız. Diş teknisyenlerinin özellikle sahip olduğu bu oluşumların karşısında olacağız ve sağlık müdürlüğü ve emniyet müdürlüğüyle beraber bunlara baskınlar düzenlemeyi düşünüyoruz' şeklinde konuştu.
POLİTİKALAR ÜRETECEĞİZ
'Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yoldan ödün vermeyeceğiz' diyen Cenk Ataç, 'Türk Dişhekimleri Birliği ve diğer odalarla ortak çalışmalar yapacağız. Odamız yeni bir avukat arkadaşla anlaşma sağladı. Bu avukat arkadaşımız sadece odamızın hukuki işleriyle uğraşmayacak, aynı zamanda üyelerimizin hukuki danışmanlığını da yapacak. Meslektaşlarımızın vaka tartışacağı bilimsel platformlar hazırlamak istiyoruz. Son dönemde polikliniklerle ilişkilerimiz reklam yönetmeliği nedeniyle biraz gerildi. Bu meslektaşlarımızla bir toplantı yapıp, onları dinleyip çözüm yollarını arayacağız. Sosyal yardım projelerine destek verip, çeşitli kurumlarda koruyucu hekimlik uygulaması ve toplum ağız ve diş sağlığı hakkında bilgilendirme yapmayı planlıyoruz. Diğer akademik odalar ve sivil toplum örgütleriyle dirsek temasında olacağız. Hiçbir siyasi parti taraftarı veya sözcüsü olmayacağız. Ama sivil toplum örgütü olduğumuz için politikalar üreteceğiz. Toplumun sorunlarına sessiz kalmayacağız. Yeri geldiğinde yapılanları eleştireceğiz, yeri geldiğinde de öveceğiz' dedi.
3
İNSANLAR ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Türkiye'de insanların çok büyük sıkıntıları olduğunu söyleyen Ahmet Ataç, 'Cenk dersine iyi çalışmış. Diliyorum dediklerini gerçekleştirebilsin. Bugünlerde sadece Dişhekimleri odalarında değil bütün Türkiye'de çok büyük sıkıntılar var. İnsanlar gerçekten zor günler geçiriyorlar. Herhangi bir çözüm de yok. Bir öneri de yok, sahip çıkan da yok. Böyle bir dönemdeyiz. Belediye olarak biz birazcık büyük projeleri bıraktık. Daha çok sosyal ilişkilere, sosyal yardımlara yöneldik. Ama yıllardır yaptığımız şeydi o. Odanın da bu tip çalışmaları olabilir. Tabi önce üyelerinin menfaatlerini sonra da hastaların menfaatlerini korumakla sorumludur oda. Haksız kazançlar var. Bunların önlenmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü bizim başladığımız dönemde diş teknisyenlerinin poliklinikleri vardı. Onlarla mücadele ediyorduk. Hemen hemen hepsini kapattırdık. Bu sadece gelir açısından değil insan sağlığı açısından da gerekli. Bunlar daha çok az gelişmişliğin altından çıkan şeyler. Bence odanın sosyalleşmesi çok önemli. Birbirinize sahip çıkmanız önemli. Zaten mevcut siyasiler tarafından çok hırpalanıyorsunuz. Artık birbirinize sahip çıkın ki bir güç olduğunuz görülsün. Bu her şey için böyle. Kendilerine oy vermeyen her türlü sistemin karşısındalar. Bugün Türkiye'de değersizleştirilmeyen bir yer kalmadı. Ama birbirimize sahip çıkarak bu sıkıntıları aşarız. Dişhekimliği mesleği gerçekten çok kıymetli bir meslek' ifadelerini kullandı.

GÜZEL GÜNLER YAKIN

Seçilecek yeni yönetime başarılar dileyen Jale Nur Süllü, 'Geçmiş dönemdeki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gerçekten çok zorlu bir dönem atlattılar. Özellikle küresel salgın nedeniyle. Zaman zaman kapalı kaldınız, zaman zaman çok büyük önlemlerle çalışmak zorunda kaldınız. Çok zorlu günlerden geçiyoruz. Ama ben güzel günlerin çok yakın olduğunu düşünüyorum. Yeni yönetime gelecek arkadaşlara başarılar diliyorum' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim