Erkoca, yargı kararı sonucunun ceza alanlarla ilgili mutlaka işlem yapılması gerektiğini belirterek, '' Öğretmenevi gibi kurumlara liyakat esaslarına göre tarafsız bir atama yapılması gerektiğini yıllardır savunuyor ve söylüyoruz. Bu yargı kararı da bizi haklı çıkarmıştır. Yargı kararı sonucu ceza alanlarla ilgili mutlaka işlem yapılması gerektiğini yetkililerden talep ediyoruz' dedi.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şükrü Erkoca, geçtiğimiz günlerde davası görülen öğretmenevi davasıyla ilgili sendika binasında açıklama yaptı. Erkoca, Türk Eğitim Sen olarak haklı çıktılarını belirterek şöyle konuştu: ' Öğretmenevi gibi kurumlara liyakat esaslarına göre tarafsız bir atama yapılması gerektiğini yıllardır savunuyor ve söylüyoruz. Bu yargı kararı da bizi haklı çıkarmıştır. Yargı kararı sonucu ceza alanlarla ilgili mutlaka işlem yapılması gerektiğini yetkililerden talep ediyoruz. Yargı kararına göre ceza alanlar yargı kararına rağmen hala makamlarında oturuyorlarsa bu işte bir yanlışlık vardır.'

Türk Eğitim sen olarak bu konunun takipçisi olacağız

Erkoca, bu konunun takipçisi olacaklarını belirterek, 'Mahkeme kararı ile kesinleşmiş olanlarla ilgili herhangi bir işlem yapılmaması durumunda bu konuyu sürekli gündemde tutacağız. Hiç kimse işlediği suçun cezasız kalacağını umut etmesin' dedi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim