Türkiye Elektrik A.Ş. elektrik tüketiminden kaynaklanan ve 1 Şubat 2020 itibariyle vadesi geldiği halde ödenmemiş borçlar ile geçmişte yapılandırılmamış alacakların tamamını yapılandırma kararı aldı.

ZAMAN KAYBETMEYİN

Eylül ayı sonuna kadar ilgili birimlere başvuru yapılması halinde ilk taksiti 2021 yılının Ekim ayının son gününe kadar ödenmek şartı ile söz konusu borçlar her yıl ilk taksitin tekabül ettiği ayda toplam 3 eşit taksite bölünecek. Fakat söz konusu yapılandırma hakkına rağmen Eskişehir'de elektrik dağıtım şirketlerinin tüketicilere zorluk çıkardığını ifade eden Murat Kalkan, 'İlimizde yaklaşık 100 çiftçimiz bu şekilde mağduriyet yaşamış, 50 bin TL, 100 bin TL gibi cezaları ödemek mecburiyetinde bırakılmıştır. Kanuni düzenlemeye rağmen sessiz kalan elektrik dağıtım şirketlerinin bu tutumlarına karşı, çiftçilerimiz zaman kaybetmeden dağıtım şirketlerine yapılandırma başvurusunda bulunmaları, bu başvuru evrakının şirketçe alındığına ilişkin evrak alınmasını ve olumlu bir dönüş gelmemesi halinde durumun EPDK'ya bildirilmesi adına CİMER'e başvuruda bulunmasını tavsiye ediyoruz' diye konuştu.

DAVAYI TÜKETİCİ KAZANIR

Açılacak davalarda tüketicinin lehine sonuç çıkacağını hatırlatan Kalkan sözlerini şu şekilde sürdürdü: 'Buna rağmen elektrik dağıtım şirketleri ceza bedellerini tahsil etmeye yönelik hukuki yollara başvurduklarında gecikmeksizin borçlu olmadıklarına yönelik dava açmalarını tavsiye ediyoruz. Tüketicilerimiz, dağıtım şirketlerinin alacakları için hukuki yollara başvurmasını beklemeden yapılandırma başvurularına olumlu bir yanıt alamadıklarında da borçlu olmadıklarına yönelik dava açabilirler. Şirketçe hukuki yollara başvurulmadan açılacak dava diğerine nazaran tüketicimizin daha lehine olacaktır.' MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim