Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin teşvik ve destekleriyle üreticilere sunulan alternatif ürünlerden biri olan aronya meyvesi hasadı, düzenlenen şenlikle başladı. Bahçede kilosu 300 TL’den satılan aronya, bu yıl üreticilerin yüzünü güldürdü.

Yerelden Kalkınma Hamlesiyle Üreticiye Destek

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yerelden kalkınma hamlesiyle başlattığı tarımsal destek projeleriyle üreticilere büyük katkı sağlıyor. Bu kapsamda ekonomik değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi teşvik edilerek, üreticiler aronyayla buluşturuldu. İlk hasat, Konyaaltı Doyran Mahallesi’nde düzenlenen hasat şenliğiyle başladı.

Yeni sezonda kuru incirde hedef 300 milyon dolar Yeni sezonda kuru incirde hedef 300 milyon dolar

Aronya: ‘Süper Meyve’ Olarak Adlandırılıyor

Antalya iklimine uygun bölgelerde çiftçilere hibe edilen aronya fideleri, yüksek antioksidan içeriği ve zengin besin değerleri nedeniyle ‘süper meyve’ olarak adlandırılıyor. Aronya, meyve suyu, ilaç, baharat sanayisi ve çay olarak da kullanılıyor. Ürünün yaygınlaştırılması hedefleniyor ve üreticilerden yoğun talep görüyor.

Üreticiler Dalında Satış Yapıyor

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, aronyanın bu yılki veriminin oldukça iyi olduğunu belirterek, “Buradaki bahçemiz üç yaşındaki fidanlardan oluşuyor ve dalında satışlar gerçekleşti. Bu durum üreticiler için pazar kaygısı olmadan ürünlerini satabilme imkânı sunuyor” dedi.

Ahududu ve Böğürtlen de Uyum Sağladı

Aronyanın yanı sıra bölgedeki çiftçilere ahududu ve böğürtlen fidanları da hibe edildi. Özel, bu bitkilerin de bölgede büyük talep gördüğünü ve gelecek yıllarda bu ürünlerin yetiştiriciliğinin artması için çalışmalar yapılacağını ifade etti.

Saygı Duyulacak Bir Hizmet

Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal alanda tarıma verdiği desteklerin önemine değinerek, "Bir kökten sekiz kilo ürün elde edilebiliyor. Bu ürün, seralara alternatif oldu ve büyük bir ekonomik değere sahip" dedi. Alp, bu projeler için Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti.

Talep Artıyor

Doyran Mahalle Muhtarı Mehmet Akkaya, bölgede aronya yetiştiriciliğinin giderek arttığını belirterek, “Eskiden buğday ve arpa yetiştirilen bu bölgede, şimdi aronyanın verimli bir ürün olduğunu görüyoruz. Mahallemizde aronya fidanı talebi giderek artıyor” dedi.

Üreticiler Verimden Memnun

Doyranlı üretici Adem Yavuz, Büyükşehir Belediyesi’nin teşvikiyle diktiği aronya fidanlarının bu yıl güzel bir hasat verdiğini belirtti. Yavuz, "Ziraat mühendisleriyle ürünlerimizin takibini yaptık ve bu yıl oldukça verimli bir hasat yapıyoruz. Belediye Başkanımıza destekleri için teşekkür ederiz" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi