Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, ES TV'de yayınlanan Yazı İşleri programında Şener Çetin'in konuğu oldu. Eskişehir Hobi, Spor ve Hediyelik Eşya Fuarı ile 6'ıncı fuarı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Güler, 'Bizi mutlu eden şu ki inanılmaz bir ilgi var. Mesela şu anda bu fuar hem sporu barındıran hem hediyelik eşyayı barındıran, sanatı, hobiyi barındıran bir fuar organizasyonu. Bakıldığı zaman TÜYAP'ın Türkiye'de ilk denemesi şu anda. Eskişehir'in alt yapısı, sosyal hayatı, sanata karşı ilgisi göz önünde bulundurulduğunda böyle bir fuarın ne kadar doğu olduğunu görüyoruz. 100'ün üzerinde firma var bu fuarda' diye konuştu.
RAYLI SİSTEMLER FUARI
2020 yılında raylı sistemler üzerine bir fuar düzenlemeyi planladıklarını söyleyen Güler, 'Demir yolu raylı sistemler üzerine fuar bizim için çok önemli. Ben diyorum ki tabi bunu tüm kamu kurumlarına da söylüyorum eğer demir yolu fuarı yapılacaksa, burada yapılmalı. Tarihi yüz yıl geçkin yani yüzyıldan beri demir yolu sanayisi ve alt yapısının olduğu kentte böyle bir imkan, böyle bir alt yapı varken bu fuarın bundan sonraki süreçte İstanbul'da, İzmir'de yapılmasının anlamı yok diye düşünüyorum. Planlamalarımızı yaptık, hedeflerimizi koyduk, çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 2020 yılında ilkini demir yolu fuarı yani 2020'nin Mayıs ayında şu anlık planlarımıza göre hayata geçirme mutluluğunu hep beraber yaşarız diye umut ediyorum' şeklinde konuştu.
HEDEF 500 BİN ZİYARETÇİ
Hedeflerinin 500 bin ziyaretçiyi fuar merkezinde ağırlamak olduğunu vurgulayan Güler, 'Bu çok önemli bir konu aslında yani Türkiye'de diğer fuarlara baktığın zaman böyle bir iki yılda mümkün değil ulaşmanız. Şu an itibari ile fuar çalışması yapan kentler var, onlar dair ziyaretçimize ulaşamamış durumdalar. O yüzden biz gerçekten iyi gidiyoruz Eskişehir Anadolu'nun parlayan yıldızı. Öncelikle evet demek gerekir, evet dedik. Ondan sonra hayata geçirdik şu an itibari ile bakın en başından beri şunu söyledim ki, mesele yani hepimiz ticaretle uğraşıyoruz. Biraz bu işe tüccar mantığı ile bakmalıyız. Bu fuarla birlikte gerçekten geçişlerde görüyorsunuz, birçok yeni alanlar oluştu. Eskişehir'de reklamcılık sektörü o kadar gelişmemişti. Ama şimdi artık bütün reklam şirketlerimiz yetiştiremez durumda. Stant yapan firmalarımız yetiştiremez durumda' ifadelerini kullandı.
HEM SANAT HEM SPOR
Fuarın hem sanatı hem sporu barındırdığını TÜYAP'ın da ilk defa böyle bir yöntemi izlediğini belirten TÜYAP Bölge Müdürü Server Seçer, 'Bir salonda sanat sahnemiz var bir salonda sporla ilgili sahnemiz var. Yine el sanatları ile ilgili ahşap kesmeden ekoprint baskıya, ebrudan bakır işlemeciliğine kadar faklı farklı el sanatlarının gösterileri olacak. Halkımızla birlikte yapılacak bunlar. Büyük bir ekrandan nasıl yapıldığını ustalar, sanatçılar gösterecekler, bu büyük ekrana yansıyacak aynı zamanda yapmak isteyenler de sahneden yapabilecekler. Sportif gösterilerde fitness, tekvando gösterileri gençlerimizin dans gösterileri, sporun çok farklı dalların var. Savaş sanatları da var boks da var. Bunun yanı sıra bazı yüzme gibi fitness gibi bazı sporcuların başarı hikayeleri de var. Milli sporcularımız sahneye çıkıp başarı hikayelerini anlatacaklar gençlere. Yaklaşık 15 spor dalında 45 yakın etkinlik var. Aynı zamanda 25 sanat dalında yine 50 den fazla sanatsal etkinlik var. Halkımız eğlenceye sanata ve spora doyacak bu fuarda. Sanatın her türlüsü var. Müzik dinletileri var' dedi. HM
Editör: TE Bilisim