HABER: MELTEM KARAKAŞ KAYA


KRİSTAL İŞ ŞUBE BAŞKANI ERDAL AKYAZI

Bu zor günler bir kez daha gösterdi ki, emekçiler olmadan üretim, ekonomi olmuyormuş. Her kesimin evde kaldığı günlerde, işçi sınıfı ekmeği ve ülkesi için hastalığı hatta ölümü göze alarak üretmeye devam etmektedir. Yeryüzünde emeği, emekçileri savunanların 1 Mayıs'ını kutluyorum.

TÜRK HARB İŞ ŞUBE BAŞKANI HASAN ATAK
1 Mayıs, emeğin, emektarın, işçinin alın teridir. 1 Mayıs dayanışma ve yardımlaşmadır. 1 Mayıs onurlu, eşit ve özgür yaşamaktır. 1 Mayıs güneşin aydınlık yüzünü gösterdiği aydınlık yarınlardır. 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun.

BELEDİYE İŞ ŞUBE BAŞKANI AHMET MORİPEK
Salgın günlerinde meydanlarda olamamanın üzüntüsüne inat emek en yüce değerdir diye haykırıyoruz. Tüm emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutluyor sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. Yaşasın 1 Mayıs İşçi Bayramı.

DİSK BÖLGE TEMSİLCİSİ GÜNAY AYAZ
Bu sene 1 Mayıs'ta alanlarda olamasak da bulunduğumuz her alanda fabrikalarımızda, iş yerlerimizde 1 Mayıs'ı kutlayacağız. Taleplerimizi, özlemlerimizi bir ifade edeceğiz. Salgında da görüldüğü gibi emekçiler daha fazla çalışmak zorunda. Emekçilerin haklarını aramak için yan yana olmayı
bilmeliyiz.

BİRLEŞİK METAL İŞ ŞUBE BAŞKANI AHMET ARI
Dünyanın ve ülkemizin Covid-19 ile mücadele ettiği bu 1 Mayıs'ta bir arada olamadığımız için üzüntülü olsak da dünya emek ve dayanışma gününün tüm emekçilerimize, emeğin yanında olan dostlarımıza kutlu olsun. Sağlıklı 1 Mayıslarda buluşmak dileğiyle mutlu günler dilerim.
NAKLİYAT İŞ ŞUBE BAŞKANI ALİ ÖZÇELİK
İşçi sınıfımızın ve yoksul halklarımızın sağlığı patronların karından daha değerlidir, daha kıymetlidir diyoruz. Yaşasın işçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü. Yaşasın 1 Mayıs. Yaşasın işçiler, emekçiler.

ESKİŞEHİR BİLECİK TABİP ODASI BAŞKANI M. AKİF ALADAĞ
Yaşamlarımızın devam etmesi için olağanüstü çaba sarf eden tüm emekçi kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. İnsanlığın eşit yaşam haklarına ve koşullarına sahip olacağı yeni bir dünya düzeni özlemi ile hepinizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nüzü kutluyoruz.

SES ŞUBE BAŞKANI BİRTÜRK ÖZKAVAK
Kovid-19 salgını nedeniyle ne yazık ki insanlar ölüyor, işsiz kalıyor. Ama patronlar kendini koruyor. Emekçiler ağır şartlarda, korunaksız çalışmaya devam ederken, patronlar her şeyin en güzelini yapmaya devem ediyor. Biz bu koşullarda yaşam hakkı taleplerimizi bir kez daha duyuracağız.

EĞİTİM SEN ŞUBE BAŞKANI FAİK ALKAN
Kamusal eğitim mücadelesi için, yarınlarımız için, çocuklarımıza daha güzel Türkiye bırakabilmek için 1 Mayıs'ta neredeysek orada yaşasın 1 Mayıs diyeceğiz. İşçilerin, emekçilerin haklarını bulunduğumuz alanlarda haykıracağız. Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz.

TÜM BEL SEN ŞUBE BAŞKANI ŞERİF ÖZÇİMEN
1 Mayıs iş güvencesi, barış, adalet ve demokrasi demek. 1 Mayıs OHAL'siz, savaşsız, sömürüsüz bir ülkede eşit, özgür ve kardeşçe yaşamak demek. 1 Mayıs ülkemiz, emeğimiz, geleceğimiz demek. Haydi 1 Mayıs'a.

EĞİTİM İŞ ŞUBE BAŞKANI HÜSEYİN YURTMAN
Emekçilerin haklarının gasp edilmesine tahammülleri kalmamıştır. Bugün yaşadığımız karşı durmanın yolu birlikte omuz omuza mücadele etmekten geçmektedir. 1 Mayıs 'nı haklarımızın gasp edilmediği, işsizliğin son bulduğu, her alanda fırsat eşitliğinin olduğu bir bayram olması dileğiyle kutluyorum.

ESKİŞEHİR GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI YILMAZ KARACA
Zor günler geçirdiğimiz bugünlerde çalışan emekçilerin haklarının bir an önce verilmesi dileklerimle. 1 Mayıs şçilerin dayanışma günü ve bayramını en iyi dileklerimle kutluyorum. 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun.

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ ŞUBE BAŞKANI CAN HACIOĞLU
Geçen yıl 1 Mayıs'ı meydanlarda kutlamıştık. Bugün ise salgın nedeniyle evimizden kutluyoruz. Küresel salgın ile birlikte dünya emperyalist sistemi çöktüğüne şahit oluyoruz. Başta basın emekçileri başta olmak üzere, tüm işçilere bir kez daha işçi bayramı kutlu olsun.

TMMOB İKK SEKRETERİ NEŞET AYKANAT
Emekçilerin özlem ve gereksinim duyduğu sosyal devlet anlayışı ve bilim temelli yeni bir düzen oluşumu için mücadeleye devam ederken, TMMOB olarak bizlerde bu mücadelenin en ön saflarında yer almaya devam edeceğiz. Tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlu olsun.

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI ŞUBE BAŞKANI ORKUN KILIÇ
İş cinayetlerinde, mega projelerde, salgınlarda ölmek istemiyoruz. Meslektaşlarımızın iş kaygısı duymadan, sağlıklarından endişe etmeden insana yaraşır ücretlerle, barış ve huzur içinde çalıştığı yeni toplumsal düzen için yaşasın 1 Mayıs İşçi Bayramı.

MAKİNE MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI ATİLLA TOMSUK
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlarız. Ülkemizin ve dünyanın yaşamakta olduğu pandemi sürecinde emekten, haktan eşitlikten yana örgütlerimiz ve halkımızla internet ortamında yapılacak olan mitingimize herkesi davet ediyoruz. Yaşasın emekçilerin uluslararası birlik ve mücadele günü.
Editör: TE Bilisim