Açılış konuşmasını yapan DSP İl Başkanı Hüdaver Bekler, DSP'nin Eskişehir tarih sahnesinde şaha kalkacağını belirtti. Tek güç kaynağının millet iradesi olduğunu vurgulayan Bekler, DSP'nin tarihindeki devrimci karakterinden taviz vermeden devam edeceğini söyledi.

Eskişehirlilerin gerçeği bile, Atatürkçü düşünceye sahip ve Kurtuluş Savaşının nasıl kazanıldığını bilen bir şehir olduğunu belirten Genel Başkan Masum Türker şöyle konuştu: ' Açıköğretim Fakültesi denilen proje Bülent Ecevit'in başbakanlığı sırasında olan bir proje. O zamanın projeleri arasında halk üniversiteleri de yer alıyordu. Biz Eskişehir'de Türkiye'yi aydınlatacak projeyi ortaya attık. Bu proje bir düşüncenin, bir anlayışın ürünüdür. Şahsın değil.'

DSP 10 adayını kürsüye çıkarttı. DSP Büyükşehir Belediye ve ilçe belediye adayları şöyle: 'Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dilara Tanbova, Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Murat Özgül, Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Semra Kandırmaz, Alpu Belediye Başkan Adayı Yaşar Ayaz, Mihalıççık Belediye Başkan Adayı Ragıp Cengiz, Han Belediye Başkan Adayı İbrahim Mutlu Yılmaz, Beylikova Belediye Başkan Adayı Haydar Kıyak, Sarıcakaya Belediye Başkan Adayı Fikret Ok, Sivrihisar Belediye Başkan Adayı Ayhan Büyükarslan ve Seyitgazi Belediye Başkan Adayı Erhan Demir.' (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim