İnönü İlçesine giden AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, Kaymakam Burak Çimşir'den pandemi döneminde yapılan çalışmalar ve yardımlar hakkında bilgi aldı. İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt'u da makamında ziyaret eden Günay, devam eden projeler hakkında detaylı bilgi aldı. Projeleri yerinde inceleyen Günay ve Kadir Bozkurt'a Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel ve Eskişehir Orman İşletme Müdürü Doğan Kiras eşlik etti.
NEFES OLACAK
Günay, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünün çalışmalarıyla oluşan İnönü Bal Orman Ağaçlandırma Projesi kapsamında 2020 yılında saha revize edilerek 8 bin adet fidan dikimi yapılması planlanan alanı da ziyaret etti. Buradan ilk ıhlamur ağacını diken Günay, 'Pandemi sürecinde inşallah tüm insanlık olarak doğanın değerinin farkına varmışızdır, çünkü evlerde kaldığımız süreç boyunca hasret kaldığımız şeylerin en başında doğa geldi. Bugün burada ektiğimiz fidanlar doğaya nefes olacak' dedi.
HİZMET İÇİN İŞ BİRLİĞİ
Günay ayrıca, 'Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğümüzce Orköy kapsamında 2020 yılında Esnemez, Dereyalak, Yörükyayla ve Dutluca mahallemizden 12 aileye hayvancılık kredisi kullandı. Yine Belediye Başkanlığı ile Orman İşletme işbirliği ile toplam 15 bin ceviz ve 5 bin badem fidanı İnönülü hemşehrilerimize ücretsiz dağıtıldı. Kurumlarımız arasındaki hemşerilerimize hizmete yönelik iş birliği ve koordinasyon için çok güzel bir örnek' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim