Muharrem İnce, Sivas Kongresinin yıl dönümü olan 4 Eylül'de başlattığı Memleket Hareketi kapsamında dün Eskişehir'e geldi. Köprübaşı mevkiine gelerek burada vatandaşlarla sohbet eden İnce, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bazı vatandaşlar İnce ile fotoğraf çekilmek isterken, İnce sosyal mesafe kuralına uymaları noktasında uyarılarda bulundu. Ancak tüm uyarılara rağmen sosyal mesafe kuralı göz ardı edildi. Konuşmasına başlamadan önce İnce, yol arkadaşlarından kendilerini tanıtmalarını istedi. 81 ili karış karış gezeceğini belirten İnce, 'Yılbaşına kadar Memleket Hareketinin manifestosunu ve çözüm önerisini milletimizle paylaşacağız' dedi.
MEMLEKET SEVDALISIYIZ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türkiye Tabipler Birliğinin yapmış olduğu eylemden dolayı kapatılsın önerisine tepki gösteren İnce, 'Bu ülkede bir iktidar var, iktidarın yancıları var. 3 muhalefet var bir de cephede çalışan sağlık çalışanlarımız var. Biz ölmeyelim diye onlar ölüyor. Biz yaşayalım diye çocuklarından ayrı cephede en ön safta mücadele ediyorlar. Siyasetçiler doktorların üzerinden elini çekmeli. Onlar bizim yüz aklarımız. Bir sussanız yeter. Siyaset kurumu doktorlara karşı susmalıdır. Muhalefet muhalefetliğini yapacak sağlık çalışanı da eksiklik görüyorsa söyleyecek. Evden çıkmadan, masa başında sosyal medyadan sağlık çalışanlarını eleştiren kapatalım demek hakka uygun değildir. Bizim istediğimiz çocuklarımızın güzel hayaller kurması. 15 yaşındaki çocuklarımız mutsuz. Bu memleketin en akıllı evlatlarına siyasetçi laf söyleyemez. Doktorlar ülkemizin en akıllı evlatları. Bu ortamda hiçbir şekilde geri adım atmadan çevremizi, kendimizi koruyarak memleket sevdalısı arkadaşlarımızla gezmeye devam edeceğiz. Biz memleket sevdalısı insanlarız' diye konuştu.
SORUNLAR ZİRVE YAPTI
İnce, 'Cumhurbaşkanı ekonomi pik yaptı diyor. Pik nedir yahu. Zirve yaptıysa zirve yaptı de. Ekonomi zirve yapmadı ama ekonominin sorunları zirve yaptı. Dolar, Euro, tüketime yapılan zam zirve yaptı. Ekonominin yapısal sorunları zirve yaptı' dedi. Bir gazetecinin İstanbul CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Atatürk ile ilgili söylemini hatırlatması üzerine konuşan İnce, 'Mustafa Kemal, Atatürk'ün ön adıdır. Atatürk ise soyadıdır. Kim oluyor da kimin haddine Mustafa Kemal demek. Soyadını söylemeye mecbursun. Muharrem İnce'ye bile Muharrem diyemezken ne demek Mustafa Kemal demek. Hiç kimse bu lafları etmemelidir. Ederse cahillikten öte olur' ifadelerini kullandı.
ALKIŞLARLA DESTEK
Açıklamaların ardından İnce, Adalar'da dolaşarak halkı selamladı. Kafelerde oturan kişilerle de sohbet eden İnce, bol bol fotoğraf çektirdi. Bazı vatandaşlar ise evlerinin pencere ve balkonlarından alkışlarla İnce'ye destek verdi. HM
Editör: TE Bilisim