Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü 3. sınıf öğrencisi balerin Ceren Özdemir, bale kursundan çıkıp evinin önüne geldiği esnada kendisini takip eden cezaevi firarisi Özgür Arduç tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Tüm Türkiye'yi yasa boğan olayın ardından Eskişehir'de İkieylül Caddesinde bulunan bir esnaf dükkanının camına astığı afişle kadınların kendilerini güvende hissetmesi adına örnek bir uygulama başlattı.
DAHA GÜVENLİ
Eskişehir'de yaşadıkları için şanslı olduklarını ve birçok kente kıyasla güvenli bir yer olduğunu söyleyen esnaf Güneş Ergovan, 'Burada insanlar çok duyarlı. Ama insanın başına ne zaman ne geleceği belli olmuyor. Biz de buranın esnafı olarak kadınların güvenliği için bir şeyler yapmak istedik. İşverenimiz de bu şekilde düşünüyordu. Onun da onayıyla karar aldık. Aslında bunun kadınlık erkeklik dışında kimin yardıma ihtiyacı varsa bunu yapmalıyız' dedi.
CEREN'E ÜZÜLDÜK
Ceren Özdemir'in ölümünden çok etkilendiklerini ve çok üzüldüklerini anlatan Ergovan, 'İnsanlar savunmasız anlarında bir tehdit, saldırı yaşadıklarında bir yere sığınmak isteyebilirler. Hepimiz insanız. Hepimizin başına gelebilir. Çok savunmasızca ve çaresizce bir durum. Keşke bunlar yaşanmasa. Kendimizi başkalarının yerine koymalıyız' diye konuştu.
DİKKAT ÇEKİYOR
Müşterilerinin afişi gördüklerinde kendilerine teşekkür ettiğini söyleyen Ergovan, 'Yoldan geçenler ya da karşıda tramvay durağından bekleyenler, müşterilerimiz fotoğraflarını çekiyor. Bizi tebrik ediyorlar. Herkesin dikkatini çekiyor' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim