Odunpazarı Belediye Meclisi Haziran ayı ilk toplantısı Kazım Kurt başkanlığında gerçekleştirildi. 12 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda 11 madde ilgili komisyonlara havale edilirken, 12'nci maddede Bulgaristan'da gerçekleşecek festivale katılımla ilgili konu görüşüldü. CHP grubundan Figen Kahya ve Mustafa Kosku, AK Parti grubundan ise Yüksel Yoldaş'ın Bulgaristan'a gitmesi kararı verildi.
HAKLARINA SAHİP ÇIKTILAR
AK Parti grubundan gelen yoga engelileştirilerine ve TOKİ'nin Karapınar 2. Etap ile ilgili sorularına yanıt veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Yoga işinde sınıfta kaldınız. Eskişehirli kadınlar bu işi kazandı. Geri adım attınız. Onları kovaladılar oradan. Dolayısıyla bu işi kapattık, bitti. Bundan sonra Dede Korkut Parkı'nda yoga yapmak serbest. Şunu demek Adalet ve Kalkınma Partisi'nin artık iktidar sarhoşluğunun kanıtıdır; Siz yapın başkası yapmasın, herkes yapsın' ifadelerini kullandı. '3Y sizi getirdiği gibi götürecek' diyen Kurt, 'Kent Park'ta yasak yok. Kent Park'ta Odunpazarı Belediyesi'nin 2 yıldır düzenlediği programlı spor etkinliği yapılıyor. Haftada 3 gün. Yasak neredeymiş ben görmedim. Bunu kapattınız, daha fazla üstüne giderseniz altında kalırsınız. Eskişehirli kadınlar burada ciddi bir tavır koymuştur. Haklarına sahip çıkmıştır' şeklinde konuştu.
YAPACAK MI YAPMAYACAK MI?
TOKİ'yle ilgili kendisine bir yetki verilmediğini vurgulayan Kurt, 'Bir kere bunu bütün Eskişehir bilsin. Biz bir plan yaptık. Odunpazarı Belediyesi 5
binlik ve binlik plan yapma yetkisini kullandı ve onayladık. Dava açılmadı, kesinleşti. Şimdi 2. Etap, 18 uygulamasını yapıyoruz. Bunu da encümende ilan edeceğiz. Halkımızla görüşeceğiz, tapularını dağıtacağız. Yani arsa birleştirmelerini gerçekleştireceğiz. 3. Etap, TOKİ buranın inşaatlarını yapacak mı yapmayacak mı? Bana bu konuda yetki verin. TOKİ desin ki; Odunpazarı Belediyesi ben buranın inşaatlarını yapıyorum ya da yapmıyorum. Yapmıyorum buyur sen yap desin, yapacağım. Finansmanını buldum. Şirketi kuruyorum. Erenköy'deki, Huzur'daki, Alanönü'ndeki, Karapınar'daki halkımızın 12 yıllık mağduriyetini sona erdirmeye kararlıyız. Yeter ki yetkiyi verin. Yetkiyi vermezseniz yine aynı sıkıntıya düşeriz. Şimdi TOKİ Karapınar 1. Etap'ta yapmış yarım bırakmış. 2. Etaba başlamamış, Mamuca bölgesinde 3'üncü bir TOKİ işiyle ihaleler yapmış. Mülkiyetleri almamış henüz kazmaya başlamış. İnşaat ruhsatı almamış. Odunpazarı Belediyesi'ne başvurmamış. Müteahhitler geliyor, biz aldık. E buyur yap. Tapu yok' dedi.
BİZ HESABI ÇOK KOLAY VERİRİZ
Bunların hukuki kurallara uygun şekilde yapılması gerektiğini belirten Kurt, 'Burada Karapınar 2. Etabı yapmadan Mamuca'ya geçmeyin, atlamayın. Atlıyorsanız deyin ki; Karapınar 2. Etap'tan biz vazgeçtik Odunpazarı Belediyesi al ne yaparsan yap deyin, biz hazırız. Orada hiç kimseyi açıkta bırakmadan biz bu işi yaparız. Şimdi yetkiyi verin. Gidin TOKİ'ye. Biz vazgeçtik desin TOKİ. Odunpazarı bu işi yapmaya hazır. Bu ekonomik krize rağmen yapmaya, kafayı kelleyi o taşın altına koymaya hazırız. Yeter ki siz yetkiyi devredin ya da yapın. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin TOKİ'si cesaret edip oraya giremeyecek, siz Odunpazarı Belediyesi'nden hesap soracaksınız. Biz bu hesabı çok kolay veririz. Halkımız da bunu anlar. AKP'li meclis üyelerine, İl Başkanı'na, Milletvekillerine bir daha sesleniyorum; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gidin Sanayi Çarşısının ve Gündoğdu'nun yetkisini versin. TOKİ'ye gidin Karapınar 2. Etabın yetkisini versin. Üçünü de yapmaya hazırız' ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilisim