Yaklaşık iki sene önce elektrik dağıtım şirketinin yaptığı trafo değişimi sonrası Emirler Mahallesi Zümrütevler Sokakta elektrik sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Gün içinde sık sık elektrik kesintileri meydana gelirken mahalle sakinleri iki yıllık süreçte büyük sıkıntılarla karşı karşıya geliyor.

HİZMET İSTİYORUZ
Mahalle sakinlerinden Muhammet Bayrak, 'Elektrikler gittiği anda kaloriferler patlama derecesine geliyor. Elektrikli eşya olmadığı zaman hayat duruyor. Aynı zamanda çiftçilik yapıyoruz. Çiftçi tarlasını sulayacak, elektrikli motorlar kullanıyoruz, onlar da yok. Biz dağın başında yaşamıyoruz. Faturaya geliyorlar, iki gün sonra kapamaya geliyorlar. Bu kadar insan her gün defalarca arıyor. İki senedir bu sıkıntılar niye çözülemedi? Trafo mu alamıyorsunuz, biz alalım. Yeter artık canımıza tak etti. Osmangazi Elektrik Dağıtım (OEDAŞ) şirketine gittim. Üç saat beni beklettiler, almadılar. OEDAŞ'tan gelen '25 lira ile 100 lira arası sana indirim yapacağız' yanıtı ne demek? Biz para istemiyoruz, hizmet istiyoruz' dedi.

ANNEM NEFES ALAMIYOR
Makinelere bağlı şekilde yaşayan kayınvalidesinin elektrik gitmesi sonucu oldukça sıkıntılar çektiklerini belirten mahalle sakinlerinden Melahat Bayrak, 'Elektrikler kesildiği zaman annem nefes alamıyordu. Ağlıyordu, neler çektik. Haziran'da vefat etti annem. Bir sene oldu. Bir seneden beri bizde düzenli elektrik yok. Makine kesildiği zaman su gitmiyordu, mama gitmiyordu. Titremeye ağlamaya başlıyordu. Üzülüyordu, konuşamıyordu' ifadelerini kullandı.

MAKİNELER ARIZALI
Konuyla ilgili konuşan mahalle sakinlerinden Mehmet Doğan şunları söyledi: 'Biz aradığımız zaman döneceklerini söylüyorlar. İki senedir buraya gelip de arıza tespiti yapmış değiller. Bulaşık makinem burada arızalı. Depoda buzdolabım arızalı, komşularımızın dinamoları arızalı. Bunların en az 3 bin, 3 bin 500 lira maliyeti var. Biz hangi çağda yaşıyoruz? Burası Eskişehir'in göbeği, merkezi. Böyle bir hizmet olmaz. Biz parasını ödüyoruz. Ödenecek hiçbir faturamız yok bizim, hizmet alamıyoruz.'

OEDAŞ'TAN CEVAP YOK
Bu arada, Osmangazi Elektrik Dağıtım (OEDAŞ) şirketi yetkilileri, yaşanan sıkıntılar ve iddialarla ilgili bir açıklama yapılması talebini cevapsız bıraktı. İHA
Editör: TE Bilisim