Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, Tabip Odası'nda bir araya gelerek 15 Temmuz askeri darbe girişimi ve sonrasında tüm Türkiye'de ilan edilen OHAL ile ilgili açıklama yaptı.

Eskişehir'deki emek ve demokrasi güçleri olarak her zaman ve her koşulda demokrasinin, özgürlüklerin ve insan haklarının yanında olduklarını söyleyen Tabip Odası Başkanı Hamit Güçlüer, askeri ya da sivil her türden darbenin karşısında olduklarını ifade etti. Darbenin engellenmiş olmasının demokrasinin kazanılmış olduğu anlamına gelmediğini savunan Güçlüer, 'Siyasi iktidarın darbe girişiminin bastırılmasından sonraki tavrı adeta kaotik ortamın sürmesine hizmet eder niteliktedir. Soruşturma ve açığa almalardaki hukuksuzluklar, linç görüntüleri ve sokakların provokasyona açık hale getirilmesi endişe vericidir' dedi.

HALKIN YAŞAMINI ALT ÜST EDECEK

Darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL ile ilgili endişelerini de paylaşan Güçlüer, şunları kaydetti: 'OHAL'in demokrasi adına bir şey getirmediği geçmişteki uygulamalarından bellidir. OHAL'in halkın günlük yaşamını alt üst edeceği, temel insan hak ve özgürlüklerin yok sayılacağı, çokça vurgulanan milli iradeyi baskı altına alacağı ve Meclis'i devre dışı bırakacağı gerçeğinin altını çizmek gerekir. Darbecilerle hesaplaşmanın yolu, OHAL kararı almak değil, ülkede oluşan darbe karşıtı geniş mutabakatı, demokratik ortama evriltmektir. Halkın siyasi iktidardan beklentisi budur.' Güçlüer ayrıca, kamuda yürütülen soruşturmaların muhalif kesimlere yönelik cadı avına dönüşmesinden endişe duyduklarını aktardı.

USLUER VE KURT DA KATILDI

Açıklamaya destek veren kişi ve kurumlar şöyle: KESK Şubeler Platformu, DİSK, TMMOB İKK, Eskişehir Bilecik Tabip Odası, ESMMMO, CHP Milletvekili Gaye Usluer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Hacı Bektaşi Veli, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Eğit-Der, Halkevi, Birleşik Haziran Hareketi, Yaşam Bellek Özgürlük Derneği, Genç- Sen,Emek Gençliği, Öğrenci Kolektifleri, EHP, EMEP, ESP, HDP, Devrimci Parti, ÖDP. (HM)

Editör: TE Bilisim