Alınan bilgiye göre, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 15. Cadde'de faaliyet gösteren bir cam fabrikasının ambar bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangına Eskişehir ile Bilecik ve Kütahya'dan gelen itfaiye ekiplerinin yanı sıra Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı yangın söndürme ve AFAD ekipleri müdahale etti.

Ekipler tarafından yaklaşık 10 saat süren çalışmanın ardından söndürülen yangın alanında soğutma çalışmaları devam ediyor. (AA)

'En kısa sürede üretime geçilecek'

Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş tarafından geçtiğimiz gün çıkan yangın ile ilgili yazılı basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 'Fabrikamızın üretim hatlarında bir hasar söz konusu olmadığı gibi en kısa sürede üretime geçilmesi beklenmektedir' denildi.

geçtiğimiz gün OSB'de bulunan cam fabrikasında çıkan yangınla ilgili Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: '26.05.2015 günü saat 21.00 sularında henüz bilinmeyen bir nedenle mamul ambarında çıkan yangın, 24.00 sularında kontrol altına alınmıştır. Hasar tespit çalışmalarının sürdürülmekte olduğu yangın, üretim tesislerine sıçramadan kontrol altına alınmış, tüm sevkiyatlar ve üretim güvenlik nedeniyle geçici bir süreyle durdurulmuştur. Yangın sırasında tesisin yangın söndürme sistemi devreye girmiş olup ardından, OSB itfaiyesi ve daha sonra çevre belediyelerden gelen takviye itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürülmüş ve soğutma işlemi başlatılmıştır. Yangında hiçbir çalışanımız zarar görmemiş ve dumana maruz kalan 10 çalışanımızın hızlı bir şekilde en yakın hastanelere sevki gerçekleştirilmiştir. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra çalışanlarımız taburcu edilmişlerdir. Fabrikamızın üretim hatlarında bir hasar söz konusu olmadığı gibi en kısa sürede üretime geçilmesi beklenmektedir. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasını takiben daha detaylı bilgilendirme yapılacaktır.' (HM)

Editör: TE Bilisim