Eskişehir Valiliğince desteklenen ve Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan serginin açılışına; Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal, Kültürel Eğitimler ve Faaliyetler Daire Başkanı Meral Altınkaya, Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Durna Gülşen de katıldı.
YERİ ÖNEMLİ
Sergilenen el emeği göz nuru eserlerin, ayrı ayrı çok özel ve güzel parçalar olduğunu dile getiren Vali Özdemir Çakacak, 'Türk milletinin zengin kültürü içerisinde el sanatları önemli bir yere sahiptir. Türk kültürünü daha iyi yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak adına yapılan bu çalışmalara büyük önem veriyoruz' diye konuştu.
SERGİYİ GEZDİLER
Serginin açılış kurdelesini kesen Vali Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, protokol üyeleri ile birlikte eserleri inceledi. Ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100'üncü yıl anısına Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan 'Milli Mücadelede Tarihe Yöne Veren Cennet Vatanın İlk Adım Kadınları' adlı bebek sergisi de büyük ilgi gördü. HM
Editör: TE Bilisim