Cemile nur duman babasıyla birlikte adliye çıkışında boşanma aşamasında olan eşi tarafından öldürüldü. Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında karar çıktı. Onur Acar ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Duruşma sonrası Cemile Nur Duman'ın Avukatı İlyas Geçgelen açıklama yaparak, bekledikleri bir karar olduğunu ifade etti.
BEKLEDİĞİMİZ KARAR ÇIKTI
Geç gelen, 'Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi Cemile Nur Acar'a karşı 'Eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Babası Abdullah Duman'a karşı 'Adam öldürme' suçundan hapis cezası verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Hiçbir şekilde de iyi hal ve takdiri indirim uygulanmadı. Karar beklediğimiz gibi oldu' dedi.
HAK ETTİĞİNİ BULDU
Anne Fatma Duman ise, sanığın hak ettiği cezayı aldığını ifade ederek, 'Ne ceza alırsa alsın hiçbir şekilde benim canlarım geri gelmeyecek' diyen Cemile Nur Duman'ın annesi Fatma Duman, ise, 'Hak ettiği cezayı aldığını düşünüyorum. Ne ceza alırsa alsın hiçbir şekilde benim canlarım geri gelmeyecek. Şu anda çok zor bir an yaşıyorum. Ama inşallah ebediyetten oradan çıkamaz. Hak ettiğini buldu.' şeklinde konuştu.
BÜYÜK BİR ÖRNEK OLSUN
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Nurten Bilecikliğil, 'Bir anneyi evlatsız eşsiz, bir evladı da hem annesiz hem babasız hem dedesiz bıraktı. Ben aldığı cezanın da şu anda uygun olduğunu düşünüyorum. Avukat bey yine itirazlarını yapacağını söyledi. Zaten ömür boyu hiçbir şekilde aftan yararlanamayacağı şekilde ceza aldığının bilgisini aldık. Ömür boyu orada yatacak. Yatması bir şeyi değiştirmiyor. Bu diğer boşanmalarda yaşanan olaylara çok büyük bir örnek olsun. Yaşamasınlar, herkes kendi adaletini sağlamasın. Adliye burada, hukuk burada, hukuk gereğini yapacaktır. Biz hukuka güveniyoruz' diye konuştu.
Editör: TE Bilisim