Toplantıda Büyükşehir’de bu dönem görev yapacak komisyonlar belirlenirken Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 2023 yılı Faaliyet Raporu’nun bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesi kararı alındı. Meclisin sonraki oturumu 18 Nisan Perşembe günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek.

ADALETLE HİZMET EDECEĞİM

Meclis toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ayşe Ünlüce, “Çok heyecan ve gurur verici benim için. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni 5 dönem yürüten, 25 yıldır şehrimize değer katan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in bu güzel mirasını devralmak benim için çok onur verici. Aynı zamanda Eskişehir’in ilk kadın belediye başkanıyım. Büyükşehir’de ilk hukukçu belediye başkanıyım. Hukukçu olmayı da şu nedenle önemsiyorum; çünkü Büyükşehir Belediyesi’nin sahası çok geniş ve büyük ilçe belediyelerinden farklı olarak. Biz 540 tane mahalleye, 14 ilçeye hizmet ediyoruz. Dolayısıyla bir hukukçunun adaletle buralara hizmet götürmesi de önemli. Pek çok anlamda ilklerin dönemi. Bugün çok büyük bir heyecan ve coşkuyla yönettim meclisi. Bütün meclis üyelerimizde de o heyecanı gördüm. Daha önce birlikte çalıştığımız meclis üyelerimiz var. Genel Sekreterlik dönemimde de meclislere hep katılırdım ve hep izlerdim. Yeni tanıştığımız arkadaşlarımız da var. Umarım bu 5 yıl şehrimiz için en güzel şekilde, en doğru kararların alınarak geçildiği bir dönem olur. Siyaset üstü bir meclis olur umarım. Eskişehir’in çıkarları söz konusu olduğunda herkes Eskişehir milliyetçiliği ile hareket eder diye umuyorum” dedi.

23 NİSAN’DA ULAŞIM ÜCRETSİZ

Resmi bayramlarda da toplu ulaşımın ücretsiz olması için kararın komisyona havale edildiğini belirten Ünlüce, “Bundan sonra milli bayramlar öncesinde meclisimizin takdirine sunacağız. Bu şekilde ücretsiz yapmak istiyoruz. İlk olarak 23 Nisan’da uygulanacak” ifadelerini kullandı.

MECLİS SİYASET ÜSTÜDÜR

Meclisin Eskişehir’in yararına kararlar alan siyaset üstü bir yapıda olduğunun altını çizen Başkan Ünlüce, “Büyükşehir Belediye Meclisi, encümenle beraber çok önemli. Belediyenin karar organı. Yerelde hangi adımları atıyorsanız, özellikle imarla ilgili planlamalarda, şehrin bütün konularında karar verici organ. Meclis ayda 1 bizde toplanıyor ama komisyonlar sürekli çalışıyor, ilçe belediyelerinden sürekli konular geliyor. Meclis o anlamda dinamik bir yapıya sahip. Benim meclisten beklentim, kavga etmeden, gürültüsüz barış ve huzur içinde; elbette ki farklı görüşlerimiz olacak ama ben bunları nezaketle dile getirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Özellikle seçim döneminde bunu çok gördüm. Eskişehir’deki insanlar nezaket diline, barış diline çok önem veriyorlar. Bunu mecliste de yaşatmayı dilerim. Elbette farklı görüşlerimiz olacak, oy çokluğuyla karar aldığımız zamanlar olacak, bazı konularda ayrılıklara düşeceğiz ama Eskişehir’in menfaati söz konusu olduğunda birlikte hareket ederiz diye düşünüyorum. Yeni meclis üyelerinde de o heyecanı gördüm. Öncekilerle de zaten tanışıklığımız var. Eskişehir’in yararına olmayan hiçbir karar bu meclisten çıkmaz umarım.

Bir de tabii meclis üyelerimizden yüksek katılım bekliyorum. Biz çoğunluktayız, o nedenle söylemiyorum. Üstelik bu sefer daha önce hiç olmadığı kadar ciddi bir çoğunluğumuz var. Ama çoğunluktan ziyade seçilmiş kişilerin, çünkü belli bir görevle seçiliyorsunuz, size bir sorumluluk veriliyor. O nedenle meclisin tam sayıda toplanmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Mecliste görev dağılımı ise şu şekilde:

Meclis 1. Başkan Vekili

Hasan Ünal

 

Meclis 2. Başkan Vekili

Ali Haydar Çelik

Meclis Divan Katipleri 

Çağrı Özeçoğlu (Asil)

Atilay Dalgıç (Asil)

Murat Uygun (Yedek)

Ufuk Çini (Yedek)

 

Encümen Üyeleri

Vural Yörük (CHP)

Ayhan Sülük (CHP)

Çağrı Özeçoğlu (CHP)

Ahmet Sivri (AK Parti)

Metin Öztürk (AK Parti)

Plan ve Bütçe Komisyonu

Nihat Çuhadar (CHP)

Ali Haydar Çelik (CHP)

Fikriye Güven Zaptiye (CHP)

Zeynep Güneş (AK Parti)

Bekir Belceli (AK Parti)

İmar ve Bayındırlık Komisyonu

Erdoğan Aydoğmuş (CHP)

Hasan Ünal (CHP)

İnci Şentuna (CHP)

Ali İnci (AK Parti)

Ahmet Sivri (AK Parti)

Çevre ve Sağlık Komisyonu

Tamer Günaydın (CHP)

Ali Osman Taş (CHP)

Serkan Adaş (CHP)

Serhat Hamamcı (AK Parti)

Metin Öztürk (AK Parti)

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu

Nihat Çuhadar (CHP)

Ufuk Çini (CHP)

Mustafa Emrah Guzey (CHP)

Ahmet Dönmez (AK Parti)

Bekir Belceli (AK Parti)

Eskişehir'de eğitim sendikalarından yeni müfredata tepki Eskişehir'de eğitim sendikalarından yeni müfredata tepki

Ulaşım Komisyonu

Vural Yörük (CHP)

Mustafa Emrah Güzey (CHP)

Mustafa İmre (CHP)

Salih Yılmaz (AK Parti)

Adem Çakır (AK Parti)

Hukuk ve Yönetmelik Komisyonu

Atılay Dalgıç (CHP)

Hakan Karabacak (CHP)

Ali Osman Taş (CHP)

Ahmet Dönmez (AK Parti)

Mehmet Bilen (AK Parti)

İlçelere Yatırım İzleme Komisyonu

Serkan Adaş (CHP)

Mustafa Çağrı Kılıç (CHP)

İhsan Ceran (CHP)

Serhat Hamamcı (AK Parti)

Zeynep Güneş (AK Parti)

Toplumsal Eşitlik Komisyonu

İnci Şentuna (CHP)

Fikriye Güven Zaptiye (CHP)

Nurcan Alkan (CHP)

Mustafa Caner Kırıkçı (AK Parti)

Özlem Ünalır (AK Parti)

Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu

Erdoğan Aydoğmuş (CHP)

Rıdvan Özen (CHP)

Ayhan Sülük (CHP)

Metin Öztürk (AK Parti)

Ali İnci (AK Parti)

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği

Uğur Tepe (Asil)

Tamer Günaydın (Asil)

Rıdvan Özen (Yedek)

Murat Uygun (Yedek)

Tarihi Kentler Birliği

Ayşe Ünlüce (Doğal)

Uğur Tepe (Asil)

Habil Dökmeci (Asil)

Haydar Çorum (Asil)

Hakan Karabacak (Yedek)

İshak Gündoğan (Yedek)

Kaynak: M. ANIL AKSOY