Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 102. yıl dönümü, Eskişehir'de kutlandı. Vilayet Meydanı'nda gerçekleşen törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, MHP Milletvekili Nurullah Sazak, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, CHP İl Başkanı Recep Taşel, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve gençler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören gönüllü gençlik lideri Selin Aygün'ün 'Bayrak' şiirini okumasıyla sona erdi.
Tebrik Ediyorum
Tüm Eskişehirlilerin 19 Mayıs Bayramı'nı kutlatan Zihni Çalışkan, 'Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkmasıyla başlayan ve Türk milletinin zaferiyle sonuçlanan bu sürece ilişkin her bir hemşerimize Atatürk'ün armağan etmiş olduğu bu gençlik bayramını tebrik ediyorum, kutluyorum' dedi.
Ulusun Küllerinden Doğması
'19 Mayıs her şeyin başlangıcı' diyen Mehmet Ektaş, 'Bir ulusun küllerinden yeniden doğması, özgürleşmesi, bağımsızlaşması. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum. Bütün milli bayramlarımızın anlamlarına uygun şekilde kutlanmasının özlemi içindeyiz. Son yıllarda çeşitli bahanelerle gittikçe heyecanı, dozu düşürülen bu bayram kutlamaları bizi üzüyor. Umarım milli bayramların kıymetimizi daha iyi anlayarak kutlayacağımız günler nasip olur' diye konuştu.
Coşkuyla Kutlamak İsterdik
Atatürk'ün gençlere güvendiğini söyleyen Metin Nurullah Sazak, 'Bugünü daha coşkuyla kutlamak isterdik fakat malum hastalıktan dolayı kısıtlı da olsa en iyi şekilde anmaya çalışıyoruz. Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum, tebrik ediyorum ve gençlerin Türkiye Cumhuriyeti'ni en iyi şekilde geleceğe taşıyacaklarını düşünüyorum' şeklinde konuştu.
Bilinçli Yalın Kutlanıyor
19 Mayıs'ın çok yalın kutlandığını söyleyerek, üzüldüğünü belirten Jale Nur Süllü, '19 Mayıs 1919 bir başlangıcın tarihi. Kurtuluşun ve kuruluşun başlangıcı. Bakın bugün çok önemli bir bayram. Kurtuluşumuzu ve kuruluşumuzu borçlu olduğumuz, ebedi önderimiz Atatürk'ü anıyoruz. Ama o kadar yalın bir şekilde kutlanıyor ki. Bu şekilde kutlamak yüreğimi burkuyor. Sadece Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün başlangıcında kutlanıyor. Protokol artık katılmıyor. Bizim gençliğimizde coşkulu bayramlar kutlardık. Gençler bu bayramları bilmiyor. Unutturuldu çünkü' ifadelerini kullandı.
Neden Mehter Marşı Çalınıyor?
Ayrıca törende mehter marşının çalınmasına tepki gösteren Eğitim İş Genel Sekreteri Ebru Sungar, Atatürk marşlarının, gençlik marşlarının çalınması gerektiğine dikkat çekti. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim