Eskişehir'de şeker, çikolata ve kuruyemiş satıcılarının yüzü gülerken, esnaf geçen seneye göre fiyatların 2 katına çıktığını dile getiriyor.

Esnaf Ahmet Dönder: “Mallarımız taze ve ucuz. Vatandaşlarımız için elimizden geleni yapıyoruz. 100 TL’den 360 TL’ye kadar çikolatalarımızın fiyatları değişiyor. Geçen seneye göre bu sene yükselişler var yarı yarıya. Kuruyemiş fiyatları uçtu. Fındık, fıstık fiyatları aldı gitti. Ama çarşı esnafı olarak fiyatları ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bazı vatandaşlar çok yüksek buluyor. Genellikle yarım kilo 250 gram alıp gidiyorlar.”

Nebi Hatipoğlu: “Eskişehirspor’un muhakkak şirketleşmesi ve kurumsallaşması lazım” Nebi Hatipoğlu: “Eskişehirspor’un muhakkak şirketleşmesi ve kurumsallaşması lazım”

Esnaf Taha Kargın: “Geçen seneye göre fiyatlarımızda bir artış söz konusu. Ama yine de vatandaşlarımız bayramını önemsediği için elinden geldiği kadar almaya çalışıyor. Kuruyemişlerimiz 100 TL’den başlayıp 500’e kadar çıkıyor. Vatandaş fiyatların her geçen gün arttığını dile getiriyor. Ama yine de her gelen elinden geldiğince alışveriş yapıyor. Baklavalık ceviz şu sıralar en çok talep edilen ürünümüz.”

FİYATLAR İSE ORTALAMA ŞU ŞEKİLDE:

Bayram şekeri: 90-150 TL

Bayram çikolatası: 100-360 TL

Karışık kuruyemiş: 290-390 TL

Kaynak: BERİVAN HALİS