5 Haziran tarihinde Türkiye genelinde uygulanan 2022 Yılı Sınavla Öğrenci alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınava ülke genelinde 1 milyon 31 bin 799 öğrenci katıldı. Eskişehir okullarından da 9 bin 347 öğrenci sınava katılım gösterdi. Sınava 48 farklı ilden katılan 193 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. İlimizden Özel Atayurt Ortaokulu öğrencisi Arda Rüzgar Ergölen ile Özel Eskişehir Bahçeşehir Ortaokulu öğrencisi Melis Güven soruların hepsini doğru yanıtlayarak tam puan aldı. Dereceye giren öğrenciler ise Vali Erol Ayyıldız tarafından ödüllendirildi.

BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTILAR

Ödül töreninde konuşan Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız öğrencilerin başarısının gururlandırdığını ifade ederek, Öncelikle baş tacı öğrencilerimiz, bizi gururlandıran bize bayram sevinci yaşatan gençlerimizi tebrik ediyorum. Eskişehir'imiz eğitim başkenti biliyorsunuz, eğitim denince akla Eskişehir akla gelir. İşte bunun canlı bir örneğini yaşıyoruz. Her güzelliklerin yanında birinci önceliği eğitimdir. Ben öncelikle öğrencilerimizi haseten, kalben tebrik ve takdir ediyorum. Bu güzelliği bizlere yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum' dedi.

'ZAFER BENİM DİYENLERİNDİR'

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, 'Zafer benim diyenlerindir. Başarı başardıktan sonra başarabildim diyenlerdir. Mustafa Kemal Atatürk'ün en güzel sözlerinden biridir. Bugün salonda ben başaracağım diye yola çıkıp uzun, azimli, sabırlı, disiplinli bir çalışma sonucunda başarıyı elde eden yüzlerce öğrencimizden 26'sını ödüllendirmek için bu toplantıyı yapıyoruz. Ben tüm öğrencilerimizi bu başarısından dolayı kutluyorum' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, ETO Başkanı Metin Güler tarafından öğrencilere altın ve çeşitli hediyeler verilerek ödüllendirildi.

Editör: TE Bilisim